Rondreis Grootwild Safari & de Panorama - R8

Rondreis R8 - Een reis met spannende safari's, prachtige landschappen en Afrika cultuur. Hoogtepunten van deze voorbeeldreis zijn Mapangubwe, Kruger Park, de Panorama gebied en echte Afrika cultuur. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2186 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Pilanesberg Game Reserve2B&B
Waterberg gebied1B&B
Mapungubwe Nationale Park2SC+CF
Tzaneen1B&B
Kruger Nationale Park2SC+CF+GD
Panorama gebied2B&B
Johannesburg Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2186,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Grootwild Safari & de Panorama - R8

  • Landscape Lekkerbly 12
  • RSA Drakensberg 3
  • Fauna Lekkerbly 27
  • Fauna Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Pilanesberg Game Reserve

De drukte van de stad gaat u achter u laten na ontbijt. Pilanesberg ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Pretoria en is dus makkelijk op tijd te bereiken om voor u incheckt zelf op safari te gaan.  Dit relatief kleine big 5 natuur reservaat  (55,000 ha) is gelegen in een zeer oude uitgedoofde vulkaan en bied de liefhebber van dieren en/of vogel spotten een enorm hoeveelheid van verschillende dieren. Geniet ’s avonds van een echte Afrika zonsondergang en maak na u terugkomst van de restaurant een gezellig vuurtje buiten.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

4 Pilanesberg Game Reserve

Vandaag staat wederom in het teken van dieren spotten. U kunt zelf door deze park rijden of met een game drive mee gaan. Er zijn vele picknick plaatsen waar u kunt uitstappen en genieten van het uitzicht. In de avond kunt u bij de restaurant uit eten of gaan braaien.

5 Waterberg gebied

Onderweg naar Mapungubwe onderbreken wij de reis ergens in de mooie Waterberg gebied. Bij uw accommodatie aangekomen kunt u relaxen en/of alvast voor uw verblijf in Mapungubwe boodschappen doen.

6 Mapungubwe Nationale Park

Een bijzondere park staat vandaag voor u te wachten. Rij omhoog richting het grens van Botswana en Zimbabwe. De route neemt u door het noorden van Zuid-Afrika waar u wat extra tijd mag rekenen voor de af te leggen afstand. Deze park staat wereldwijd bekend om zijn geschiedenis maar ook om de drie landen punt en is een World Heritage Site. Deze vrij jonge park heeft nette huisjes waar u kunt overnachten echter zijn de wegen daarin tegen niet altijd al te goed en wij raden dan ook aan om minimaal met een SUV hier te rijden.
Tip – Ga op een nacht game drive. Boek deze bij aankomst als u incheckt.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

7 Mapungubwe Nationale Park

Vandaag raden wij aan om de Heritage tour te doen. U gaat samen met een gids naar de heuvel van de koning om hier alles te leren over wat hier vroeger afspeelde. Vindt oude kralen op deze berg en geniet van het schitterende uitzicht. De rest van de dag kunt u zelf in delen door bijvoorbeeld zelf door het park te rijden of gewoon heerlijk te ontspannen en te genieten van alle Afrika geluiden.

8 Tzaneen

De reis richting Kruger Park gaat nu beginnen. Het betreft een redelijk afstand om halverwege de Kruger Park te geraken dus neemt dit reis u in etappes. Verblijf in de mooie subtropische omgeving van Tzaneen is dan ook geen straf en u kunt na aankomst in de middag lekker relaxen en/of een duik in de zwembad nemen.

9 Kruger Nationale Park

Vanaf Tzaneen is het ca. 1,5 uur rijden naar de Phalaborwa hek van de Kruger Park. Bij aankomst registreert u uw voertuig en inzittenden waarna de safaripret kan beginnen. Afhangende waar u overnacht in de park is het tussen 1,5 en 3 uur rijden naar de rest camp. Onderweg zal u ongetwijfeld veel verschillende dieren tegenkomen. Bij de rest camp aangekomen checkt u in. Meeste grote kampen hebben meerdere restaurants en een supermarkt met alle levensmiddelen. Ook is het mogelijk daar een kaartenboek met een overzicht van de dieren te zien zijn te kopen.
Tip – Bij het inchecken vraag gelijk naar de opties voor game drives etc. Indien u een gamedrive ingesloten heeft vraag dan gelijk naar hoe laat het begint en waar de ophaalpunt is.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

10 Kruger Nationale Park

Meestal is het heel vroeg op om mee te gaan op een game drive/walk of zelf te gaan rondrijden. Na de vroege ochtend safari is het tijd voor ontbijt waarna de dag voor u open is om zelf de park te gaan verkennen. Neem de tijd en rijd vooral rustig rond. Wees voorzichtig en overschrijdt de 50 km/p/u snelheidslimiet niet.

11 Panorama gebied

U vertrekt na ontbijt naar de relatief dichtbij gelegen Panorama gebied waar u o.a Bourke's Luck Potholes, uitzicht bij de 3 Rondawel, God’s Window en nog veel meer te zien krijgt. Behalve alle bezienswaardigheden zijn er in en rond deze omgeving ook veel andere activiteiten en excursies mogelijk.

12 Panorama gebied

Ook vandaag kunt u het schitterende panorama gebied verkennen, zo zijn er vele leuke dorpjes en ook is er een culturele village die u kunt bezoeken. Als wat avontuurlijker bent is dit bij uitstek het perfect gebied om te gaan raften, mountain biken of quad rijden.

13 Johannesburg Luchthaven

Vanaf de Panorama gebied is de reis terug naar Johannesburg luchthaven relatief makkelijk. Afhangende van waar u vandaan vertrekt is het tussen de 3,5 en 5 uur rijden naar Johannesburg Luchthaven. De laatste deel is over snelweg en word naarmate u dichter aan Johannesburg komt drukker. U heeft u voldoende tijd om gewoon rustig richting Johannesburg te rijden waar u uw huurauto op de luchthaven terug brengt.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.
NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.