Rondreis Rust en uitgestrekte Karoo vlakten - R14

Rondreis R14 - Een goede voorbeeld van een bijzondere buiten de gebaande paden rondreis. Hoogtepunten zijn de uitgestrekte Karoo vlakten, Tuinroute, Kaapstad en de Kaapse wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

16 dagen vanaf: 2481 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad e/o3B&B
Robertson1B&B
Tankwa Karoo National Park2SC+CF
Williston1B&B
Victoria West1B&B
Mountain Zebra National Park2SC+CF
Willomore1B&B
Knysna2B&B
Hermanus1B&B
Kaapstad Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten14
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

16 dagen v/a € 2481,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Rust en uitgestrekte Karoo vlakten - R14

  • Lekkerbly Mountain Zebra 1
  • Lekkerbly Mountain Zebra 2
  • Lekkerbly Mountain Zebra 3
  • Lekkerbly Mountain Zebra 4
  • Ofthebeatentrack2 Lekkerbly
  • Ofthebeatentrack3 Lekkerbly
  • Tankwa Oudebergpas Lekkerbly
  • Tankwa Oudebergpas2 Lekkerbly

Van dag tot dag

1 Kaapstad e/o

Na aankomst word u naar uw accommodatie gebracht om even rustig bij te komen van uw lange vlucht. Indien u met KLM aankomt is uw aankomst laat 's avonds en zal het rond middernacht zijn voor u bij uw accommodatie bent. Indien u met een vroegere vlucht aankomt heeft u de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Als u vroeg aankomt wordt ook de huurauto later in die middag afgeleverd bij uw accommodatie. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad e/o

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

3 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moeite waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker een leuke bestemming. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

4 Robertson

Vanaf hartje Kaapstad tot in Robertson is rond een maximaal twee uur rijden. U heeft dus de tijd om na een rustig ontbijt richting de mooie wijnlanden van Robertson te rijden. Onderweg gaat de route met een tunnel door de de Du Toitskloof berg naar de Worcester vallei. Vanaf het drukke Worcester gaat de reis steeds meer door wijngaarden. Uiteindelijk arriveert u in de tegen de Langeberg bergen gelegen Robertson. U heeft voldoende tijd om onderweg een impromptu wijnroute te maken of gewoon zo nu en ergens te stoppen voor koffie etc. Robertson heeft verschillende restaurants maar ook zijn er hier overnachtingen met een uitstekende eigen keuken.
Tip – Voor wie meer wilt weten over de aanbod van wijnen en het gebied is één nacht extra hier aan te raden!

5 Tankwa Karoo National Park

Na ontbijt vertrekt u richting de Tankwa Karoo. U heeft hier meerdere route opties. Neem de tijd om de prachtige omgeving waar u door rijdt goed te verkennen. Uit het aard van de park zijn de aantal dieren niet hoog maar u kunt hier desondanks toch aardig wat bij het binnenrijden van de park tegenkomen. De route naar de park is zelfs indien u voor de langste kiest, relatief kort, en bij aankomst heeft u dus genoeg tijd om te genieten van de prachtige landschap.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). 

6 Tankwa Karoo National Park

Na ontbijt hoeft u niet uw telefoon te controleren voor berichtjes omdat u helemaal “off the grid” bent. Vandaag kunt u relaxen, wandelen, de park verkennen of de bijzondere Ganagga pas uitrijden tot bij het kleine gehuchtje Middelpos en terug. Voor de meer avontuurlijke reiziger is er een andere weg terug over Oubergpas.

7 Williston

Uw reis vervolgt richting Williston in de Karoo. Er zijn meerdere routes mogelijk maar de route via Tankwa Nationale Park, Ganagga pas (indien u deze nog niet gereden heb) en het hele kleine gehuchtje Middelpos is zeker de meest spectaculaire. De route over Calvinia is zeker ook de moeite waard. Neem even de tijd in Calvinia om koffie te drinken. Hoewel de route net onder de 250 km is raden wij u aan de tijd te nemen en te genieten van de unieke uitzichten en landschappen. Een reistijd van tussen de 3 en 5 uur totaal inclusief stoppen is normaal. Na aankomst in Williston is er niet veel te doen.

8 Victoria West

U vertrekt vanochtend richting Victoria West. Voor vertrek kunt u gerust even bij de “Williston Mall” even gaan kijken. De naam is een parodie op de grote winkel centra die overall in Zuid-Afrika te vinden zijn en deze “mall” bestaat dan ook uit allerlei oud antiek en leuke dingetjes die een beetje rommelig verspreid zijn over twee oude woonhuizen! De “mall” is vanaf 7:00 tot rond het middaguur open. Onderweg gaat u door schitterende Karoo landschappen en treft u leuke dorpjes las Loxton (waar u koffie kunt drinken of lunchen.

9 Mountain Zebra National Park

Victoria West is een levendige dorp waar de Karoo schaap boerderij centraal staat. Op een doordeweekse dag is er een bedrijvigheid met boeren in bakkies(Afrikaanse woord voor pick-up) die voorraden ophalen of andere zaken doen. U vertrekt na ontbijt via nog meer prachtige landschappen en veelal rustige wegen naar Graaff Reinet waar u kunt lunchen. Graaff Reinet heeft veel te bieden als dorp maar ook de net buiten Graaff Reinet gelegen Camdebo Nationale Park (en Vallei der verlatenheid) is zeker een bezoek waard. Na Graaff Reinet is het nog geen twee uurtjes rijden naar de Mountain Zebra national Park uw eindbestemming voor vandaag.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). 

10 Mountain Zebra National Park

U heeft hier de hele dag om dit schitterende bergachtige Karoo park dat bekend staat om zijn unieke zebra’s te verkennen. Hier kunt u niet over de auto uitstappen omdat er ook buffels en leeuwen aanwezig zijn.

11 Willomore

Uw volgende bestemming is Willowmore en via conventionele routes in iets meer dan 3 uur te rijden. Wij raden echter een unieke en zeker prachtige route dat via Steytlerville gaat aan. Ook hier zijn er nog meer andere opties voor de avontuurlijk aangelegde reiziger. In Willowmore aangekomen treft een leuke levendige dorpje.

12 Knysna

Uw reis vervolgt nu richting de kust en kruis daarmee de Swart en Outeniqua bergen. Hier heeft u weer een keuze uit verschillende routes. Onderweg is er genoeg te zien en leuke dorpjes om te bezoeken. Indien de weersomstandigheden goed zijn is een rit via de Prince Aflred pas zeker een overweging waard. Bij Knysna aangekomen heeft u misschien de tijd om een bezoek aan de Waterfront of de Knysna Heads te maken. Knysna is van oudsher een vakantie dorp waar velen op pensioen gaan. tegenwoordig is het erg levendig en bied de gemiddelde bezoeker een scala aan verschillende activiteiten, excursies, winkelen en restaurants.

13 Knysna

U heeft de hele dag de tijd om het mooie Knysna en omgeving te verkennen. Maak een strandwandeling bij Buffels Bay een typisch Zuid-Afrikaans vakantie dorpje of ga naar de Heads en kijk hoe de getijden de water het lagune in of uit stroomt.
Tip – Voor wie echt van een beetje bruisend vakantie gevoel houdt en wat rustiger aan wilt doen is er in Knysna e/o genoeg te doen voor extra overnachten.

14 Hermanus

Afhangende van het weer is een “roadtrip” via Oudtshoorn aan de andere kant van de Swartbergen zeker een aanrader! De reis gaat dan verder over prachtige bergen vanaf de Kleine Karoo. De eerste deel gaat via Route 62 en is tot en met Barrydale een echt aanrader.  Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg in een klein dorpje als Barrydale en te stoppen voor de lunch. Dit gewilde kustplaats ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Kaapstad en staat bekend om de walvissen die te zien zijn vanaf eind juni tot eind november. Ook is het mogelijk om in de buurt White Shark Cage Diving te doen. Hermanus bied een overvloed aan activiteiten, excursies en restaurants.

15 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om via Betty's Bay te rijden waar u een pinguïn kolonie kunt zien.

16 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.