Rondreis Malariavrije Safari en Kaapse wijn - R20

Rondreis R20 - Een mooie aanpassing op een klassieke reis met safari's, landschappen en ook cultuur. Enkele hoogtepunten van deze voorbeeldreis zijn de Golden Gate, Pilanesberg, Tuinroute en Kaapse wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

21 dagen vanaf: 2952 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Marakele NP1SC+CF
Pilanesberg 2B&B
Golden Gate NP2SC+CF
Umhlanga1B&B
Addo NP2SC+CF
Graaff Reinet2B&B
Oudtshoorn1B&B
Knysna2B&B
Swellendam1B&B
Kaapstad e/o3B&B
Totaal nachten19
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

21 dagen v/a € 2952,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Malariavrije Safari en Kaapse wijn - R20

  • birdofprey 1

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Marakele NP

Marakele NP is een bijzonder mooie maar ruige park. Niet alleen mooie natuur vindt u hier maar er zijn ook vele bijzondere dieren te zien waaronder de Cape Vulture dat met uitsterven wordt bedreigt.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

4 Pilanesberg

Rij verder Pilanesberg en zodra u het hek door rijdt begint de safari al! Onderweg naar uw accommodatie is de kans al groot dat u vele dieren tegen komt.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

5 Pilanesberg

Vandaag staat wederom in het teken van dieren spotten. U kunt zelf door deze park rijden of met een game drive mee gaan. Er zijn vele picknick plaatsen waar u kunt uitstappen en genieten van het uitzicht. In de avond kunt u bij de restaurant uit eten of gaan braaien.

6 Golden Gate NP

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

7 Golden gate NP

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

8 Umhlanga

U laat deze prachtige gebied achter u vandaag en u reist verder naar Umhlanga. Onderweg kunt u nog het Capture Site van Nelson Mandela bezoeken dichtbij Howick. Deze plek dient als stop om zo vroeg in de ochtend te kunnen vertrekken.

9 Addo NP

Op naar het beroemde Addo Elephant Park dat uiteraard bekend staat om zijn vele olifanten. U vliegt vroeg in de ochtend vanaf Durban om zo nog een volledige dag te hebben in Addo NP. In het park krijgt u een huis met een eigen keuken. Wij raden dan ook aan om van te voren boodschappen te doen voor de aankomende dagen als u zelf wilt koken en voor uw ontbijt. Er is ook een restaurant bij de main kamp waar u heerlijk kunt uit eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

10 Addo NP

Sta vroeg op vandaag en ga mee op een game drive die wij voor u van te voren kunnen boeken. Als het nog koel is in de ochtend zijn de meeste dieren nog actief en vindt hier de wisseling van de wacht plaats en heeft u kans om zowel nacht als dag dieren te spotten. U kunt er ook voor kiezen om zelf door deze park te rijden opzoek naar dieren. Het is uiteraard ook mogelijk om in de avond weer op een game drive te gaan.

11 Graaff Reinet

Het oude dorpje van Graaf-Reinet ligt ook in het binnenland en heeft een rijke geschiedenis. Ook vindt u hier vele Nederlandse invloeden, dit is vooral goed te zien bij de vele oud Hollandse huisjes. Ook vindt u hier de Valley of Desolation. Vanuit de uitkijk punt heeft een schitterende uitzicht over dit bijzondere gebied.

12 Graaff Reinet

Het dorps leven gaat rustig verder en u kunt bij de vele leuke lokale winkeltjes rond neuzen. Op ongeveer een kleine uurtje rijden ligt het beroemde Owl House in Nieu Bethesda. Deze bijzonder museum is eigenlijk het ouderlijk huis van een kunstenares wat bijzondere kunst maakte. Alleen de rit er naar toe is al erg bijzonder en het maakt voor een leuke maar vooral interessante uitje. 

13 Oudtshoorn

De route gaat verder het binnenland in. Als u aankomt in Oudtshoorn kunt u direct door rijden naar het beroemde Cango grotten. U kunt hier met een gids door heen lopen en de schitterende rots formaties bekijken. Ook hier hebben we een leuke selectie van mooie accommodaties die meestal net buiten het dorp liggen.

14 Knysna

Vanuit het binnenland rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

15 Knysna

Vanuit het binnenland rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

16 Swellendam

Swellendam is een leuke dorp en wordt als tussen stop gebruikt. Geniet van alle rust hier en ontspan voordat u verder reist.

17 Kaapstad e/o

Rij met de tuin route naar Kaapstad. Er zijn vele mooie wegen langs de kust vanaf Hermanus die u kunt rijden. In de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

18 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

19 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

20 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

21 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.