Rondreis Malaria vrije Big 5 en Kaapse wijn! - R19

Rondreis R19 - Prachtige malaria vrije ontdekkingsroute van Zuid-Afrika. Enkele van de hoogtepunten zijn de Golden Gate Park, Groot Karoo, Addo Olifanten Park, Tuinroute & Kaapstad. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

20 dagen vanaf: 2778 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Pilanesberg2B&B
Parys1B&B
Golden Gate NP2SC+CF
Lady Grey1HP
East London1B&B
Addo NP2SC+CF
Knysna2B&B
Oudtshoorn1B&B
Kaapse Wijnlanden2B&B
Kaapstad e/o2B&B
Totaal nachten18
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

20 dagen v/a € 2778,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Malaria vrije Big 5 en Kaapse wijn! - R19

  • big 5 6
  • Fauna Lekkerbly 6
  • Walvis spotten 2
  • Kaap Lekkerbly 3
  • addo 4
  • big 5 5

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Pilanesberg

Laat de drukte van de stad achter u en reis naar een bijzondere park dat gelegen is in een oude krater van en vulkaan. U hoeft vandaag niet ver te rijden en u komt ook langs Hartbeespoort dam waar u even kan stoppen. U vindt hier vele souvenier winkel en stalletje en ook kunt hier heerlijk lunchen. Rij verder naar Pilanesberg en zodra u het hek door rijdt begint de safari al! Onderweg naar uw accommodatie is de kans al groot dat u vele dieren tegen komt.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

4 Pilanesberg

Vandaag staat wederom in het teken van dieren spotten. U kunt zelf door deze park rijden of met een game drive mee gaan. Er zijn vele picknick plaatsen waar u kunt uitstappen en genieten van het uitzicht. In de avond kunt u bij de restaurant uit eten of gaan braaien.

5 Parys

Het dorp je Parys ligt prima gelegen als tussen stop voor de reis verder naar Golden Gate. Wij gebruiken deze plek als tussen stop om zo de kilometers te beperken. Er zijn hier wel een aantal leuke restaurants waar u heerlijk kunt dineren.

6 Golden Gate NP

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

7 Golden gate NP

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

8 Lady Grey

Rij om Lesotho heen naar Lady Grey. Deze stop dient als overnachting. Als u aankomt in deze slaperige dorpje gaat u een stukje terug in de tijd. Geniet hier van alle rust naar een lange reis dag.

9 East London

Deze stad ligt aan de zee en is een leuke tussen stop voordat u verder rijdt. Kom even lekker bij van uw reis en ga fris op pad de volgende dag.

10 Addo NP

Op naar het beroemde Addo Elephant Park dat uiteraard bekend staat om zijn vele olifanten. In het park krijgt u een huis met een eigen keuken. Wij raden dan ook aan om van te voren boodschappen te doen voor de aankomende dagen als u zelf wilt koken en voor uw ontbijt. Er is ook een restaurant bij de main kamp waar u heerlijk kunt uit eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

11 Addo NP

Sta vroeg op vandaag en ga mee op een game drive die wij voor u van te voren kunnen boeken. Als het nog koel is in de ochtend zijn de meeste dieren nog actief en vindt hier de wisseling van de wacht plaats en heeft u kans om zowel nacht als dag dieren te spotten. U kunt er ook voor kiezen om zelf door deze park te rijden opzoek naar dieren. Het is uiteraard ook mogelijk om in de avond weer op een game drive te gaan.

12 Knysna

Vanuit het binnenland rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

13 Knysna

Vandaag kunt u gebruiken om deze bijzondere gebied verder goed te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het adembenemende Tsitsikama park dat op ongeveer 1 uur rijden ligt van Knysna. Hier kunt u heerlijk wandelen en als u geluk heeft spot u misschien nog de schuwe Knysna Loerie. Er zijn ook vele activiteiten te doen in dit gebied of u kunt lekker gaan shoppen in Knysna zelf. De mogelijkheden zijn hier dan ook eindeloos.

14 Oudtshoorn

De route gaat verder het binnenland in. Over schitterende bergpassen komt u in het Kleine Karoo en rijdt u naar Oudtshoorn dat bekend is om zijn struisvogel boerderijen. De route neemt u ook over de schitterende R62 met vele leuke kleine dorpje. Als u aankomt in Oudtshoorn kunt u direct door rijden naar het beroemde Cango grotten. U kunt hier met een gids door heen lopen en de schitterende rots formaties bekijken. Ook hier hebben we een leuke selectie van mooie accommodaties die meestal net buiten het dorp liggen.

15 Kaapse Wijnlanden

Deze dag staat in de teken van wijn en wijnlanden. De route gaat nog steeds door het garden route en onderweg zijn er vele leuke padstalletjes waar u kunt stoppen. Een padstal is een klein winkeltje aan de weg dat van alles verkoopt. Soms serveren ze ook lokale eten en het is dan ook altijd de moeite waard om hier even binnen te kijken. Aangekomen in het wijn gebied kunt u een wijn toer doen en meer leren over hoe ze wijn maken en dit natuurlijk ook proeven. Wij proberen hier er altijd voor te zorgen dat u overnacht op een wijnboerderij en meestal kunt u hier ook heerlijk dineren.

16 Kaapse Wijnlanden

Ook vandaag kunt u genieten van het wijn gebied met al zijn moois. Er zijn leuke dorpjes en vele wijn boerderijen te vinden. Als u een schitterende route wilt rijden kunt u de vier passen route rijden. Deze route komt langs Stellenbosch, Franschhoek, Bot River en Grabouw en geeft u schitterende uitzichten. Oom samie se winkel in Stellenbosch is iets dat u zeker ook niet moet missen.

17 Kaapstad e/o

Rij met de bekende R62 naar Kaapstad. Deze bijzondere weg komt lang mooie dorpjes en slingert door schitterende landschappen. In de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

18 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

19 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

20 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.