Rondreis Kgalagadi Kalahari & Kaapstad - R16

Route R16 - Ontdekt uniek & prachtig Zuid-Afrika buiten de gebaande paden met deze reis. Hoogtepunten zijn de uitgestrekte Kgalagadi park, de Kalahari en de Kaapse wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

16 dagen vanaf: 2638 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Kimberley1B&B
Upington1B&B
Kgalagadi Transfrontier Park2SC+CF
Augrabies Nationale Park2SC+CF
Springbok1B&B
Clanwilliam (Cederbergen)2B&B
Kaapstad e/o3B&B
Kaapstad Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten14
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

16 dagen v/a € 2638,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Kgalagadi Kalahari & Kaapstad - R16

  • augrabies 2
  • Kaapstad 2
  • Kaap Lekkerbly 4
  • Fauna Lekkerbly 30

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Kimberley

De reis verlaat de drukte van Gauteng en gaat richting de uitgestrekt vlakten. Aangekomen bij uw accommodatie kunt u even relaxen of afhangende van tijd een museum bezoeken. Deze stad is rijk aan geschiedenis en oude koloniale gebouwen. Hier zijn dan ook diamanten gevonden in de 1870’s ruim 15 jaar voor er goud werd gevonden in Johannesburg! Behalve de Big Hole museum bevind zich hier ook één van de beste kunstmuseums van Zuid-Afrika, duizenden jaren oude Bushman etsen etc. Kimberley bied u ook een ruime keus aan restaurants.
Tip – Verleng uw verblijf met één dag en overnacht in de Mokala Nationale Park 30 km buiten Kimberley en geniet van de natuur terwijl u binnen makkelijke bereik bent om een bezoek te brengen aan de bruisende Kimberley.

4 Upington

Vanaf Kimberley gaat de route dwars door de Groene Kalahari tot bij de Oranjerivier.  De laatste 140 km volgt de weg de groene en vruchtbare vallei van de Oranje tot bij Upington. Onderweg zal het duidelijk worden dat ook in de woestijn druiven en wijn hier niet vreemd is. Aangekomen kunt u relaxen en genieten van de warme klimaat (het koelt in de winter wel behoorlijk af ’s avonds. Upington heeft verschillende restaurants en er is ook een groet shopping mall waar u kunt winkelen en indien gewenst de nodige boodschappen inkopen voor uw volgend verblijf.

5 Kgalagadi Transfrontier Park

De reis gaat nu dieper de echte Kalahari in. Onderweg treft u enorme “soutpanne” waar er al jaren zout word gemijnd. De rit is maar 250 km en aangekomen bij de park kunt u gelijk op uw eigen game drive gaan.
Tip – boek bij aankomst een avond safar (game drive) en ontdekt de mooiste zondsondergang in de wereld!
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) .

6 Kgalagadi Transfrontier Park

Er zijn twee hoofdroutes door dit park die zelfs met een normale sedan auto te rijden zijn. Koop een kaart bij de receptie of winkel en ga op ontdekkingstocht. Zoek een watergat waar de dieren komen drinken ga een tijdje daar staan om te kijken wat er langs komt. Met een beetje geluk ziet u meerdere van de grote katachtige maar vooral de cheeta laat zich geregeld zien.

7 Augrabies Nationale Park

Dit in het midden van een van de droogste gebieden in Zuid-Afrika gelegen park heeft dan ook grootste waterval in Zuid-Afrika. In vloed vloeit hier meer water dan over de Niagara in Amerika. Het park zelf is uniek met zeer indrukwekkende landschappen.
Tip – Voor een prachtig foto van de Oranje Rivier Canyon rij naar de uitkijkpunten Oranjekom of Ararat. Op weg terug stop bij Moon Rock en beklim dit massieve rots.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) 

8 Augrabies Nationale Park

Vandaag heeft u de hele dag om te relaxen en/of het park te verkennen. Ga op een wandeltocht (Dassie Nature Trail) waarvan de kaarten bij het parkwinkel of ontvangst te vinden zijn. Ook hier heeft iedere huisje een eigen braaiplek (BBQ) dus ook al eet u uit in het restaurant is een vuurtje onder de mooie sterrenhemel zeker een aanrader.

9 Springbok

Vanaf Augrabies loopt de route dwars door de meest afgelegen en droge deel van Zuid-Afrika. Onderweg strekt de dorren vlakten bijna eindeloos ver tot u ineens een wegwijzer ziet dat zegt dat het volgende plekje Pofadder nog 100km rijden is. Springbok is een lokaal belangrijk plaatsje geschikt om te overnachten voordat u verder reist. Ideaal gelegen op de weg naar Kaapstad of Namibië. Deze slaperige stadje verandert echter naar een bruisende centrum als het bloemen tijd is. Dit is ongeveer rond augustus en september en dan veranderd deze dorren landschap in een tapijt van bloemen in alle kleuren.

10 Clanwilliam (Cederbergen)

Vanaf dit punt gaat de reis zuidelijk. Onderweg reis u door adembenemende landschappen tot bij Clanwilliam de Rooisbos hoofdstad van de wereld. Clanwilliam is ook de poort naar de mooie Cederbergen. In het dorpje zelf zijn er meerdere restaurants dus geniet ’s avonds van de heerlijke rustige sfeer.

11 Clanwilliam (Cederbergen)

Vandaag heeft u de tijd om de mooie omgeving te verkennen. Maak een rit naar de Matjiesrivier Natuur reservaat in de hartje van de Cederbergen en ontdek de schitterende pracht van de rauwe natuur en bergen.  Bezoek de Bushman rotsschilderingen bij de Stadsaal grotten of beklim de Wolfberg naar de Wolfberg cracks. U kunt natuurlijk ook gewoon relaxen en wat struinen door het dorp.

12 Kaapstad e/o

Vanaf Clanwilliam tot bij Kaapstad is minder dan 3 uur rijden. Indien u direct rijd heeft u voldoende tijd om onderweg te genieten van de alsmaar veranderende landschap tot het punt waar u over de verre vlakten ineens Tafelberg in de verte ziet. Het is ook mogelijk om vanaf Clanwilliam richting kust te rijden en via Velddrif en de mooi West Coast Nationale Park naar Kaapstad te rijden. Na aankomst heeft u een weide keus aan heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten.

13 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moeite waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker een leuke bestemming. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

14 Kaapstad e/o

U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

15 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om via Betty's Bay te rijden waar u een pinguïn kolonie kunt zien.

16 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.