Rondreis Drakensbergen & Kruger Park - R1

Rondreis R1 - Een korte kennismaking van hoogtepunten als de Kruger Park, Panorama gebied, Swaziland en de Drakensbergen. Mooie reis voor wie weinig tijd heeft. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

10 dagen vanaf: 1898 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg of Magoebaskloof1B&B
Magoebaskloof1B&B
Kruger Nationale Park2SC+CF+GD
Panorama e/o1B&B
eSwatini (Swaziland)1B&B
Golden Gate Nationale Park2SC+CF
Johannesburg luchthaven0Vlucht
Totaal nachten8
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

10 dagen v/a € 1898,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag. 
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Drakensbergen & Kruger Park - R1

  • Golden Gate 3
  • big 5 10
  • pretoria 1
  • Pretoria 2

Van dag tot dag

1 Johannesburg of Magoebaskloof

U komt aan in Johannesburg. Komt u laat 's avonds aan dan overnacht u op de vliegveld in een hotel op loopafstand van de aankomsthal. Komt u overdag aan bieden wij u een overnachting in Pretoria aan waar u even kunt bijkomen van uw nachtvlucht. 
of 
U komt in de vroege ochtend aan met een nachtvlucht en vertrekt direct naar Magoebaskloof waar u 2 nachten verblijft. U kunt hier lekker relaxen en mooie wandelingen maken.

Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij! NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Magoebaskloof

U kunt hier in de prachtige bergachtige omgeving van Magoebaskloof heerlijk relaxen en even bijkomen voor u uw reis vervolgt. Indien u met een nachtvlucht in de vroege ochtend arriveert is deze overnachting 2 nachten.

3 Kruger Nationale Park

De reis gaat vandaag naar het wereld beroemde Kruger park waar u opzoek kunt gaan naar de Big 5! Na ontbijt heeft u meer dan voldoende de tijd en kunt u uiteindelijk via Tzaneen richting het Kruger Park gaan. De Safari begint zodra u het hek door rijdt op weg naar uw accommodatie aangezien u onderweg al verschillende dieren tegen kunt komen. U verblijft in één van de vele kampen in deze park in een huisje met eigen keuken. Meestal is er een kleine supermarkt voor al uw boodschappen echter zijn er ook restaurants te vinden in de kampen. In de avond of de volgende ochtend kunt u op een game drive gaan die wij voor u van te voren kunnen boeken.
Let op: Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

4 Kruger Nationale Park

Ook vandaag staat in het teken van Afrikaanse dieren spotten. Bij meeste kampen zijn er verschillende activiteiten bij te boeken zoals game drive en game walks. Als u op een game walk gaat dan gaat u vroeg in de ochtend op pad met 2 rangers. Zijn lopen met u door dit schitterende park opzoek naar wilde dieren. Onderweg leert u ook meer over de flora en fauna van het park. Kom oog in oog te staan met dieren zoals de neushoorn, giraffes, olifanten en meer. In de avond kunt u heerlijk bijkomen van uw avonturen terwijl u om het vuurtje zit.

5 Panorama e/o

U vertrekt na ontbijt naar de relatief dichtbij gelegen Panorama gebied waar u o.a Bourke's Luck Potholes, uitzicht bij de 3 Rondawel, God’s Window en nog veel meer te zien krijgt. Behalve alle bezienswaardigheden zijn er in en rond deze omgeving ook veel andere activiteiten en excursies mogelijk.
Tip – Voeg hier een nacht toe aan uw reis.
Alternatief - De route kan ook worden aangepast om eerst de Panorama gebied in te sluiten en daarna de Kruger Park!

6 eSwatini (Swaziland)

De rit vervolgt richting zuiden en gaat door het koningrijk van eSwatini (Swaziland). Van het moment dat u de grens overgaat bevind u zich echt in een heel andere land. Geniet onderweg naar uw accommodatie van dit schitterende berg koninkrijk en zijn vriendelijke mensen. Stop gerust onderweg of plan een bezoek aan de bekende Ngwenya glasblazerij.
Tip – Ook hier is een extra nacht zeker de moeite waard.
Alternatief - Het is mogelijk ook om eSwatini (Swaziland) uit het route te halen en uw reis helemaal door Zuid-Afrika te laten gaan. Er zijn verschillende routes die dan over Amsterdam, Ermelo of Amersfoort kunnen lopen!

7 Golden Gate Nationale Park

De volgende etappe is een relatief lange route maar door zeer afwisselend landschap. Bij aankomst kunt u heerlijk genieten van de unieke pracht van een van de mooiste parken in de indrukwekkende Drakensbergen. Doe onderweg in een van de wat grotere plaatsen uw boodschappen voor uw laatste paar dagen verblijf in de Golden Gate Nationale Park.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

8 Golden Gate Nationale Park

Als u wakker word de volgende ochtend staat de hele dag voor u open. Maak een wandeling, verken de park met uw auto of bezoek het Basotho Cultural Village waar u meer kunt leren over de lokale cultuur en gewoonten. U kunt ook richting de leuke dorpje Clarens rijden om daar te genieten van de vele leuke winkeltjes en kunstgalerietjes! 

Tip
- Voor u vertrekt heeft u ’s avonds nog de kans om een echte Zuid-Afrikaanse braai (BBQ) te maken. Ieder huisje hier heeft een eigen “braaiplek” of BBQ.

9 Johannesburg luchthaven

Vanuit Golden Gate is de terugrit naar Johannesburg luchthaven relatief makkelijk. Met net iets meer dan 320 km heeft u voldoende tijd om gewoon rustig richting Johannesburg te rijden waar u uw huurauto op de luchthaven terug brengt.

10 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.
NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.