Rondreis Drakensbergen & Kruger Park - R1

Rondreis R1 - Korte kennismaking met hoogtepunten als de Kruger Park, Panorama gebied, Swaziland en de Drakensbergen. Leuke reis voor wie weinig tijd heeft en makkelijk aan te passen naar uw unieke wensen.

10 dagen vanaf: 1591 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Sefapane - (Kruger Nationale Park)2B&B
Panorama e/o1B&B
eSwatini (Swaziland)1B&B
Golden Gate Nationale Park2SC+CF
Johannesburg luchthaven0Vlucht
Totaal nachten8
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

10 dagen v/a € 1591,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, wegenkaart, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag. 
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Drakensbergen & Kruger Park - R1

  • Golden Gate 3
  • big 5 10
  • pretoria 1
  • Pretoria 2

Van dag tot dag

1 Pretoria

Na uw aankomst op Johannesburg luchthaven word u naar uw accommodatie voor de nacht gebracht of haalt u direct uw huurauto op en vertrekt zelf naar uw overnachting. U kunt hier even relaxen na uw lange vlucht. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij! NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Sefapane - (Kruger Nationale Park)

Dit is de dag waar u de drukte van Gauteng achter u laat en de rit naar de Kruger Park aanpakt. Vroeg na ontbijt gaat u richting noorden en Pietersburg met de N1 hoofdroute door Zuid-Afrika. Dit is een tolweg maar rijd prima. Bij aankomst kunt u zelf besluiten of u nog wilt deelnemen aan activiteiten of gewoon langs de zwembad wilt relaxen.

4 Sefapane - (Kruger Nationale Park)

Vandaag staat in de teken van Safari in de Kruger Park. Na ontbijt gaat u met uw auto zelf de park in om de big 5 te gaan zoeken. Alternatief – regel ter plaatsen via de lodge een safari onder begeleiding van een game ranger.
Tip – koop een kaart bij de hek van het park en plan uw route om rond lunchtijd bij één van de rest camps te zijn voor lunch. Meeste van de rest camps hebben verschillende restaurants en ook een winkel met souvenirs.
Verleng uw verblijf hier met één nacht - U kunt uit vele verschillende activiteiten kiezen waaronder een ochtend, avond of volle dag gamedrive. Ook zijn er andere leuke activiteiten zoals een wandel safari of mountainbiken. Het is natuurlijk ook mogelijk om weer zelf door het Kruger park te rijden op zoek naar de Big 5.

5 Panorama e/o

U vertrekt na ontbijt naar de relatief dichtbij gelegen Panorama gebied waar u o.a Bourke's Luck Potholes, uitzicht bij de 3 Rondawel, God’s Window en nog veel meer te zien krijgt. Behalve alle bezienswaardigheden zijn er in en rond deze omgeving ook veel andere activiteiten en excursies mogelijk.
Tip – Voeg hier een nacht toe aan uw reis.

6 eSwatini (Swaziland)

De rit vervolgt richting zuiden en gaat door het koningrijk van eSwatini (Swaziland). Van het moment dat u de grens overgaat bevind u zich echt in een heel andere land. Geniet onderweg naar uw accommodatie van dit schitterende berg koninkrijk en zijn vriendelijke mensen. Stop gerust onderweg of plan een bezoek aan de bekende Ngwenya glasblazerij.
Tip – Ook hier is een extra nacht zeker de moeite waard.

7 Golden Gate Nationale Park

De volgende etappe is een relatief lange route maar door zeer afwisselend landschap. Bij aankomst kunt u heerlijk genieten van de unieke pracht van een van de mooiste parken in de indrukwekkende Drakensbergen. Doe onderweg in een van de wat grotere plaatsen uw boodschappen voor uw laatste paar dagen verblijf in de Golden Gate Nationale Park.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

8 Golden Gate Nationale Park

Als u wakker word de volgende ochtend staat de hele dag voor u open. Maak een wandeling, verken de park met uw auto of bezoek het Basotho Cultural Village waar u meer kunt leren over de lokale cultuur en gewoonten.
Tip - Voor u vertrekt heeft u ’s avonds nog de kans om een echte Zuid-Afrikaanse braai (BBQ) te maken. Ieder huisje hier heeft een eigen “braaiplek” of BBQ.

9 Johannesburg luchthaven

Vanuit Golden Gate is de terugrit naar Johannesburg luchthaven relatief makkelijk. Met net iets meer dan 320 km heeft u voldoende tijd om gewoon rustig richting Johannesburg te rijden waar u uw huurauto op de luchthaven terug brengt.

10 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.
NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.