Rondreis St Lucia, Big 5 Safari & meer - R4+

Rondreis R4 +3dagen - Een mooie voorbeeld van een safarireis met mooie landschappen en een beetje cultuur. Hoogtepunten zijn de Kruger Park, mooie Panorama gebied, de Drakensbergen en St Lucia. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

16 dagen vanaf: 2435 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Panorama gebied2B&B
Kruger National Park3SC+CF+GD
Eswatini (Swaziland)1B&B
St Lucia3B&B
Umhlanga1B&B
Golden Gate National Park2SC+CF
Johannesburg luchthaven0Vlucht
Totaal nachten14
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

16 dagen v/a € 2435,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis St Lucia, Big 5 Safari & meer - R4+

 • Culture Lekkerbly 10
 • Fauna Lekkerbly 12
 • Fauna Lekkerbly 14
 • Fauna Lekkerbly 18
 • Eswatini Foresters Arms Swazi actv Lekkerbly 3
 • Kruger 11
 • Golden Gate 5
 • Kruger 3
 • Kruger 8
 • Eswatini Foresters Arms Swazi actv Lekkerbly 4
 • Eswatini Foresters Arms Swazi actv Lekkerbly 7
 • Culture Lekkerbly 4
 • RSA 2
 • Fauna Lekkerbly 1
 • Golden Gate 1
 • bourckes luck potholes
 • Panorama 1
 • three rondawels 1
 • pelgrims rest 2

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Panorama gebied

Vandaag vertrekt u vroeg om zo tijd over te houden als u bij uw bestemming komt nog het een en ander te doen in het Panorama gebied. U kunt natuurlijk ook gewoon relaxen bij uw lodge of gastenhuis en een duik in de zwembad nemen.

4 Panorama gebied

U heeft de hele dag de tijd om dit unieke en zeer bijzondere gebied te verkennen. Ga op zoek naar de mooie watervallen, neem de tijd om Bourke's Luck Potholes te bekijken en vergeet natuurlijk niet de schitterende uitzichten bij God's Window en de 3 Rondawels.

5 Kruger National Park

Afhangende waar u naar toe gaat in de beroemde Kruger Park zijn er verschillende routes die eventueel de moeite waar zijn. Uw Big 5 Safari begint zodra u het hek door rijdt op weg naar uw accommodatie aangezien u onderweg al vele dieren tegen kunt komen. U verblijft in één van de vele kampen in deze park in een huisje met eigen keuken. Meestal is er een kleine supermarkt voor al uw boodschappen echter zijn er ook restaurants te vinden in de kampen. In de avond kunt u op een nacht game drive gaan die wij voor u van te voren kunnen boeken.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

6 Kruger National Park

Ook vandaag staat in het teken van Afrikaanse dieren spotten. Bij meeste kampen zijn er vele activiteiten bij te boeken zoals game drive en game walks. Als u op een game walk gaat dan gaat u vroeg in de ochtend op pad met 2 rangers. Zijn lopen met u door dit schitterende park opzoek naar wilde dieren. Onderweg leert u ook meer over de flora en fauna van het park. Kom oog in oog te staan met dieren zoals de neushoorn, giraffes, olifanten en meer. In de avond kunt u heerlijk bijkomen van uw avonturen terwijl u om het vuurtje zit. Indien u vandaag naar een andere camp gaat houdt rekening met de rijden afstand. Het is vaak mogelijk een begeleide ochtend safari eerst te doen waarna u rustig na ontbijt uw vertrek naar de volgende camp.

7 Kruger National Park

Indien u vandaag naar een nieuwe camp rijdt dient u rekening te houden met de afstand en verwachte tijd. Plan gerust enkele om-weggetjes en verken het park zelf onderweg naar uw nieuwe overnachting. Indien u vandaag niet hoeft te verhuizen kunt u gewoon hetzelfde doen als beschreven voor de vorige dag.

8 Eswatini (Swaziland)

Vanuit het schitterende Kruger park gaat u vandaag de grens over van Eswatini (Swaziland). Zodra u hier de grens oversteek waant u zich in een totaal andere land met schitterende natuur en vriendelijke bevolking. Rij door het land naar uw volgende accommodatie en bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen. Eswatini (Swaziland) is zeker de moeite waard om langer te overnachten aangezien hier zoveel te doen en te zien is. Wij kunnen altijd een extra nacht toevoegen. 

9 St Lucia

De route gaat door Swaziland zuidwaarts en het schitterende Wetlands van St Lucia staat vandaag op het programma. Hier zijn vele dingen te zien en te doen en ook heeft deze kleine dorpje leuke restaurantjes. Geniet van een ontspannen avond en kom even heerlijk bij van de reis.

10 St Lucia

Zoveel te zien en zoveel te doen, de keuze is hier eindeloos. Een bezoek aan de iSimangaliso Wetlands park is zeker de moeite waard of kies voor het Hluhluwe Imfolozi park tegenover St Lucia op ongeveer 45 minuten rijden waar u vele neushoorns kunt zien. Aan het einde van de middag kunt u op een boottocht gaan opzoek naar de inwoners van dit gebied. Zo kunt u nijlpaarden en krokodillen van dichtbij zien.

11 St Lucia

Wat u gisteren niet heb kunnen doen heeft u de kans om vandaag wel in te plannen. U kunt natuurlijk ook gewoon genieten van de subtropische omgeving en gewoon lekker langs de zwembad liggen.

12 Umhlanga

U laat het wetlands gebied achter u vandaag en u reist verder naar Umhlanga. Deze plek dient als stop over om zo de kilometers te beperken. U kunt er echter ook voor kiezen om naar het schitterende Giants Castle te rijden en hier 3 nachten te verblijven i.p.v. Umhlanga en Golden Gate NB. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van het schitterende uitzicht.

13 Golden Gate National Park

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

14 Golden Gate National Park

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

15 Johannesburg luchthaven

Vanuit Golden Gate gaat u terug naar Johannesburg. Als u laat in de avond vertrekt kunt u nog gaan shoppen in het grote Menlyn Mall. Bij aankomst bij de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

16 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.