Rondreis Namibië compleet van zuid tot noord - N14+

Rondreis N14 +6dagen - Een prachtige en uitgebreide Namibië rondreis met een bezoek aan de prachtige Kgalagadi Park (Kalahari), wilde paarden van Aus, Visrivier canyon, Sossusvlei, Namib Naukluft, Spitzkoppen, Epupa watervallen, Etosha, de Waterberg Plateau. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

27 dagen vanaf: 4769 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Windhoek1B&B
Mariental (Kalahari)2B&B
Kgalagadi National Park (Kalahari - ZA)2SC+CF
Fish River Canyon2B&B
Aus2B&B
Sossusvlei - Namib Naukluft3B&B
Swakopmund3B&B
Palmwag (Kaokaland)2B&B
Epupa Watervallen2HP
Etosha National Park3B&B
Waterberg Plateau1B&B
Erongo (Omaruru)2B&B
Windhoek luchthaven0Vlucht
Totaal nachten25
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

27 dagen v/a € 4769,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Namibië compleet van zuid tot noord - N14+

 • Fishriver Canyon Lekkerbly 1
 • Etosha Lekkerbly 21
 • Namib Elegant Desertldg Lekkerbly 1
 • Naukluft Lekkerbly 1
 • Etosha Lekkerbly 20
 • Naukluft Lekkerbly 15
 • Sossus Lekkerbly 32
 • Naukluft Lekkerbly 16
 • Fishriver Canyon Lekkerbly 4
 • Namib Eagles nest Lekkerbly 2
 • South Nam Lekkerbly 14
 • Sossus Lekkerbly 36
 • Swakopdunes Lekkerbly 1
 • Etosha Lekkerbly 25
 • Sossus Lekkerbly 33
 • Culture Lekkerbly 19

Van dag tot dag

1 Windhoek

Na uw aankomst op Windhoek luchthaven word u naar uw accommodatie voor de nacht gebracht of haalt u direct uw huurauto op en vertrekt zelf naar uw overnachting. U kunt hier even relaxen na uw lange vlucht. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route N14 met meer dagen en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. 
Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.  

2 Mariental (Kalahari)

De eerste deel van deze route is over verharde wegen en makkelijk te rijden. In de buurt van Mariental liggen er verschillende goede accommodaties. De grens van de Kalahari ligt overduidelijk hier en u zal dan ook waarschijnlijk overnachten in dit groene woestijnlandschap. De accommodaties hebben verschillende activiteiten dus na aankomst kunt u actief zijn of gewoon relaxen. Het is hier ook gebruikelijk om 's avond na zonsondergang lekker buiten in de zwoele nacht te dineren onder de heldere Afrika sterrenhemel.

3 Mariental (Kalahari)

U kunt vandaag rustig aan doen en genieten van een rustige dagje en als u zin heeft kunt u bij uw accommodatie leuke activiteiten bij boeken. Geniet vandaag van de prachtige rode duinen en het schitterende omgeving met een wandeling in de omgeving of relax gewoon lekker langs de zwembad. 's Avonds is het kans op mooi weer en buiten zitten weer meer dan 80%.

4 Kgalagadi National Park (Kalahari - ZA)

U reist nu door de mooie Kalahari tot bij Mata Mata waar u officieel de grens met Zuid-Afrika oversteekt. Eenmaal in de park is het heerlijk om gelijk van de rust, vogels en wild te genieten. het is verstandig vooraf uw boodschappen te doen voor uw verblijf. Er zijn restaurants in de grote kampen id de park maar de standaard is matig en zelf een vuurtje maken voor een BBQ (of braai zoals wij dat noemen) is de ultieme manier om de dag af te sluiten. Na avondeten is het genieten van de de heerlijke Kalahari avonden met of zonder een vuurtje. Let op: U mag hier geen hout vanaf Namibië mee nemen.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

5 Kgalagadi National Park (Kalahari - ZA)

U heeft de hele dag de tijd om te genieten van dit indrukwekkende park met al zijn dieren. Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

6 Fish River Canyon

Hier gaat de route weer richting zuiden. Keetmanshoop is de eerste  grote dorp waar u kunt tanken (en proviand inslaan). De reis weer gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. Na het verlaten van de grote weg is het mogelijk woestijndieren zoals Gemsbokken tegen te komen. Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

7 Fish River Canyon

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

8 Aus

U kunt vandaag via de net buiten Keetmanshoop gelegen Kokerboom woud de rit naar Aus maken. Hoewel dit een behoorlijke omweg is, is het zeker de moeite waard. De grootste deel van de reis is over asfalt wegen en gemakkelijk te rijden. Ook is de landschap afwisselend en erg indrukwekkend. Bij Aus aangekomen bevind u zich op de rand van de Namib woestijn.

9 Aus - Luderitz & Kolmanskop

Vandaag kunt u één van de allermooiste wegen in Namibië rijden en met een beetje geluk ook nog de wilde paarden van Aus tegenkomen. U vertrekt vanaf de op bijna 1500 mtr hoog gelegen Aus en rijd dan 125 dwars door de Namib tot aan de kust bij Luderitz. Hier kunt u lunchen en gewoon genieten van de unieke woestijnkust landschap. Net voor Luderitz (ca. 10 km) is de bekende spookdorp Kolmanskop. Dit hele oude mijndorp is een museum en zeker een bezoek waard. 

10 Sossusvlei - Namib Naukluft

Vanaf Aus gaat de reis verder richting de prachtige Namib Naukluft gebied met hoofdbestemming Sossusvlei. Vanaf dit punt gaat de reis op grindwegen verder. Deze wegen zijn is het algemeen goed te bereiden maar neemt iets langer om van punt tot punt te rijden. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Sossusvlei. Alle routes hebben voor en nadelen en eigen unieke landschappen maar de de D707 is de enige die u echt letterlijk op de rand van de Namib neemt. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Hier zal u ook 's avonds kunnen genieten van de ongelooflijke sterrenhemel!

11 Sossusvlei & Sesriem Canyon

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon.

12 Sossusvlei & Spreetshoogte Pass

Vandaag gaat u een van de mooiste uitzichten over de Namib Naukluft ontdekken. Na ontbijt rijdt u eerst rustig richting Walvis Baai & Swakopmund. Vanaf Solitaire is het ca. 9 km voor u rechts gaat op de D1275. Na ca. 30 km begint de weg stijl te klimmen en bent u in de Spreetshoogte bergpas. De rit naar boven duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Bijna boven is er een uitkijkpunt op de linkerkant waar u een van de meest adembenemende uitzichten kunt zien. U kunt op de terugweg bij Solitaire even van de koffie en (de bekende) appeltaart genieten voor u terugkeert naar uw accommodatie om verder te relaxen. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

13 Swakopmund

Vanaf Sossusvlei tot bij Walvis Baai is ononderbroken woestijn landschap en neemt u bij de Steenbokskeerkring voorbij en u rijdt door 2 canyon passen om uiteindelijk bij de Walvis Baai de Atlantische oceaan te zien. U dient te tanken of bij Sossusvlei of de laaste mogelijkheid Solitaire. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

14 Swakopmund

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

15 Swakopmund

Weer heeft u een heerlijke dag om gewoon rustig te doen of aan activiteiten te doen. Ook kunt u zelf een leuke road trip maken met een late vertrek uit Swakop naar Walvis om daar aan de waterfront even koffie te drinken of te lunchen. Hier zijn ook allerlei activiteiten te doen. u kunt ook de road trip verder nemen naar en de bekende Welwitschia en Moon landscape route. 

16 Palmwag (Kaokaland)

De reis gaat verder richting noorden via de kustweg (met zout gemaakt) naar de Skeleton Coast National Park. Bij de park aangekomen dient u eerst in te tekenen voor u verder kunt rijden door dit strakke en indrukwekkende woestijnkust landschap. Na ca. 100 km moet u naar rechts landinwaarts tot bij de uitgang van de park bij Sprinbokwasser. Vanaf hier word de landschap ruiger en stijgt u langzaam door de heuvels en bergen van de Namib woestijn. Bij Palmwag aangekomen kunt u heerlijk bijkomen van een lange reisdag en genieten van deze oase.

17 Palmwag (Kaokaland)

Deze dag kunt u rustig van genieten van het woestijn en de oase waar u verblijft. Relax langs de zwembad of ga met een safari mee op zoek naar de unieke wildlife en prachtige woestijnlandschappen die u hier zult vinden. Met een beetje geluk treft u de bekende woestijn olifanten en neushoorns aan!

18 Epupa Watervallen

Net na ontbijt gaat u verder richting het uiterste noorden van Namibië door de ruige maar mooie landschap van Kaokaland. Onderweg word het steeds meer duidelijk hoe afgelegen deze regio is. Neem de tijd om te genieten van de rit. Onderweg komt u door het erg levendige dorp van Opuwo. Dit is de laaste kans om inkoopjes te doen en ook brandstof te tanken. U dient dan ook hier te tanken voor u de laatste 180 km naar de grens van Namibië gaat rijden. Bij de Epupa Falls aangekomen kunt u heerlijk bij uw accommodatie langs de rivier uitrusten.

19 Epupa Watervallen

Vandaag kunt u na ontbijt heerlijk genieten van de zwoele tropische sfeer en een wandeling maken of als het rivier niet in vloed is met de kano or raft genieten van de Kunene die als grens tussen Namibië en Angola dient.

20 Etosha National Park

Vandaag gaat de route terug richting de bewoonde wereld en Opuwo waar u weer kunt tanken. Vanaf hier loopt de route via asfalt tot de Carlton hek in de westen van de Etosha Park. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen.  Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

21 Etosha National Park

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. Vanaf de Dolomite Camp in het westen tot bij Okaukuejo is ca. 250 km!! In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

22 Etosha National Park

Ga vandaag naar wat meer afgelegen punten. Voor u de park inrijd is het soms handig even bij de rest camp even te kijken waar welke dieren gespot zijn.

23 Waterberg Plateau

Uw volgende bestemming is de indrukwekkende Waterberg Plateau. Het platte (tafel) berg is van kilometers ver te zien en vanwege het manier waarop het regen opslaat als een natuurlijke reservoir heeft het de naam in Afrikaans gekregen. De grootste deel van dit 405 vierkante kilometer park is onbegaanbaar en word daarom ook gebruikt om verschillende bedreigde diersoorten te beschermen en huisvesten. Behalve de meer dan ruim 200 vogel soorten is de park ook bekend om zijn mooie natuurschoon en treft u hier vele andere dieren. Geniet van de rust of ga met een gids op zoek naar de bedreigde Cape Vulture. In de avond kunt u uit eten in de oude politie bureau dat nu om getoverd is tot de Vulture restaurant.

24 Erongo (Omaruru)

Dit is een korte reisdag waar u gerust laat op mag staan, eerst rustig genieten van de ontbijt waarna u rustig onderweg gaat naar het "kunstzinnige" dorpje Omaruru. Vanaf de indrukwekkende Waterberg plateau gaat de route enigsins kronkelend via Otjiwarongo richting Omaruru.  Aangekomen bij Omaruru kunt u lekker relaxen of het dorp gaan verkennen.

25 Omaruru (Erongo Mountains)

Omaruru is een klein levendige "kunstzinnige" dorpje met plekken als Tikoloshe Afrika waar u een groot verscheidenheid van uit houtsnee kunst en andere leuke niet alledaagse souvenirs kunt kopen. Er is ook twee wijnlandgoeden in de buurt waar u wijn kunt kopen of wat eten. Als laatste zijn er ook in de buurt Bosjesmensen (San Living Museum) die individueel of in groepsverband bezocht kunnen worden.

26 Windhoek luchthaven

Uw reis is aan het eind en de route gaat vanaf Omaruru via Karibib over asfalt richting Windhoek. Afhangende hoe laat uw vlucht is kan het een vroege start zijn om de ca. 300 km op tijd af te leggen. De wegen zijn uitstekend maar vanaf de aansluiting op de B2 ook relatief druk vooral als u bij Windhoek in de buurt komt dus reken op een 5 uur reistijd. Als u later op de avond vertrekt kunt u bij Okahandja bij de lokale markt nog een stop maken voor wat leuke souvenirs. Bij aankomst bij de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

27 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Namibië & Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.