Rondreis Namib, Kaokaland, Himba's & Etosha - N15

Rondreis N15 - Een leuke overzichtsreis met veel natuur en een tikkeltje cultuur. Ontdek onderweg de mooie duinen van Sossusvlei, de indrukwekkende Naukluft woestijn, de Himba stam en Etosha Park. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2851 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Windhoek1B&B
Sossusvlei -Namib Naukluft2B&B
Swakopmund2B&B
Palmwag (Kaokaland)1B&B
Kamanjab (Himba bezoek)1B&B
Etosha National Park2B&B
Waterberg Plateau1B&B
Erongo (Omaruru)2B&B
Windhoek luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2851,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Namib, Kaokaland, Himba's & Etosha - N15

 • Sossus Lekkerbly 32
 • Naukluft Lekkerbly 1
 • Naukluft Lekkerbly 11
 • Naukluft Lekkerbly 14
 • Etosha Lekkerbly 28
 • Namib Elegant Desertldg Lekkerbly 1
 • Culture Lekkerbly 12
 • Culture Lekkerbly 17
 • Sossus Lekkerbly 36
 • Etosha Lekkerbly 20
 • Culture Lekkerbly 1
 • Etosha Lekkerbly 23
 • North Namib Lekkerbly 1
 • North Namib Lekkerbly 15
 • Culture Lekkerbly 19
 • North Namib Lekkerbly 3
 • North Namib Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Windhoek

Na uw aankomst op Windhoek luchthaven word u naar uw accommodatie voor de nacht gebracht of haalt u direct uw huurauto op en vertrekt zelf naar uw overnachting. U kunt hier even relaxen na uw lange vlucht. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
 NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren. 

2 Sossusvlei -Namib Naukluft

Vandaag gaat u richting het wereld bekende Sossusvlei gebied. U vertrekt en laat de drukte van Windhoek als snel achter u. De reis er naar toe neemt u door schitterende gebieden en mooie landschappen. Het meest gebruikte route is via Rehoboth waar u de asfalt verruilt voor een grindweg. Onderweg moet u bij de hele stijlen Spreetshoogte pas naar beneden (neem even boven aan de tijd om te genieten van de schitterende uitzicht over de Namib Naukluft). Bij Solitaire kunt u bij het café de wereld beroemde appeltaart proberen. In de avond krijgt u een diner bij uw accommodatie en kunt u onder de enorme sterrenhemel heerlijk genieten van een koel drankje.

3 Sossusvlei & Sesriem Canyon

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

4 Swakopmund

Vanaf Sossusvlei tot bij Walvis Baai is ononderbroken woestijn landschap en neemt u bij de Steenbokskeerkring voorbij en u rijdt door 2 canyon passen om uiteindelijk bij de Walvis Baai de Atlantische oceaan te zien. U dient te tanken of bij Sossusvlei of de laaste mogelijkheid Solitaire. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

5 Swakopmund

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

6 Palmwag (Kaokaland)

De reis gaat verder richting noorden via de kustweg (van zout gemaakt) naar de Skeleton Coast National Park. Bij de park aangekomen dient u eerst in te tekenen voor u verder kunt rijden door dit strakke en indrukwekkende woestijnkust landschap. Na ca. 100 km moet u naar rechts landinwaarts tot bij de uitgang van de park bij Sprinbokwasser. Vanaf hier word de landschap ruiger en stijgt u langzaam door de heuvels en bergen van de Namib woestijn. Bij Palmwag aangekomen kunt u heerlijk bijkomen van een lange reisdag en genieten van deze oase.

7 Kamanjab (Himba bezoek)

Vandaag gaat de reis niet ver maar wel over de indrukwekkende Grootberg pas en heeft u later op de dag de kans om de Himba bevolking te ontmoeten. Ga samen met een gids naar een lokale dorp en leer meer over deze bijzondere mensen en hun gewoontes. Deze excursie kunnen wij voor u vooraf boeken en het is zeker de moeite waard.

8 Etosha National Park

Vanaf Kamanjab gaat de route hoofdzakelijk over asfalt tot bij Etosha. Kamanjab is dan ook het laatste dorpje waar u kunt tanken (meeste kampen in het park hebben brandstof maar die zijn soms niet op tijd bevoorraad) Vanaf Kamanjab loopt de route via asfalt tot de Carlton hek in de westen van de Etosha Park. De stuk onderweg naar de rest camp is dan ook gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken.  Let op: Bij bijna alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

9 Etosha National Park

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. Vanaf de Dolomite Camp in het westen tot bij Okaukuejo is ca. 250 km!! In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

10 Waterberg Plateau

Uw volgende bestemming is de indrukwekkende Waterberg Plateau. Het platte (tafel) berg is van kilometers ver te zien en vanwege het manier waarop het regen opslaat als een natuurlijke reservoir heeft het de naam in Afrikaans gekregen. De grootste deel van dit 405 vierkante kilometer park is onbegaanbaar en word daarom ook gebruikt om verschillende bedreigde diersoorten te beschermen en huisvesten. Behalve de meer dan ruim 200 vogel soorten is de park ook bekend om zijn mooie natuurschoon en treft u hier vele andere dieren. Geniet van de rust of ga met een gids op zoek naar de bedreigde Cape Vulture. In de avond kunt u uit eten in de oude politie bureau dat nu om getoverd is tot de Vulture restaurant.

11 Erongo (Omaruru)

Dit is een korte reisdag waar u gerust laat op mag staan, eerst rustig genieten van de ontbijt waarna u rustig onderweg gaat naar het "kunstzinnige" dorpje Omaruru. Vanaf de indrukwekkende Waterberg plateau gaat de route enigsins kronkelend via Otjiwarongo richting Omaruru.  Aangekomen bij Omaruru kunt u lekker relaxen of het dorp gaan verkennen.

12 Omaruru (Erongo Mountains)

Omaruru is een klein levendige "kunstzinnige" dorpje met plekken als Tikoloshe Afrika waar u een groot verscheidenheid van uit houtsnee kunst en andere leuke niet alledaagse souvenirs kunt kopen. Er is ook twee wijnlandgoeden in de buurt waar u wijn kunt kopen of wat eten. Als laatste zijn er ook in de buurt Bosjesmensen (San Living Museum) die individueel of in groepsverband bezocht kunnen worden.

13 Windhoek luchthaven

Uw reis is aan het eind en de route gaat vanaf Omaruru via Karibib over asfalt richting Windhoek. Afhangende hoe laat uw vlucht is kan het een vroege start zijn om de ca. 300 km op tijd af te leggen. De wegen zijn uitstekend maar vanaf de aansluiting op de B2 ook relatief druk vooral als u bij Windhoek in de buurt komt dus reken op een 5 uur reistijd. Als u later op de avond vertrekt kunt u bij Okahandja bij de lokale markt nog een stop maken voor wat leuke souvenirs. Bij aankomst bij de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Namibië rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.