Rondreis Fish River Canyon & de Namib - N10+

Rondreis N10 +3dagen - Ontdekkingsreis van de indrukwekkende zuiden met zijn unieke landschappen. De mooiste hoogtepunten - Fish River Canyon, Sossusvlei, Namib Naukluft, Dorob National Park en Swakopmund. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

17 dagen vanaf: 2994 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Windhoek1B&B
Mariental (Kalahari)2B&B
Fish River Canyon2B&B
Luderitz & Kolmanskop2B&B
Namib Desert2HP
Sossusvlei & Namib Naukluft3B&B
Swakopmund3B&B
Windhoek luchthaven0Vlucht
Totaal nachten15
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

17 dagen v/a € 2994,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Fish River Canyon & de Namib - N10+

 • Fishriver Canyon Lekkerbly 2
 • South Nam Lekkerbly 14
 • Namib Eagles nest Lekkerbly 1
 • Naukluft Lekkerbly 20
 • Fishriver Canyon Lekkerbly 4
 • Naukluft Lekkerbly 22
 • Moonmountain Lekkerbly 1
 • Living desert 3
 • Naukluft Lekkerbly 23
 • Lekkerbly NamCoast 2
 • Sossus Lekkerbly 20
 • South Nam Lekkerbly 17
 • Swakopdunes Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Windhoek

Na uw aankomst op Windhoek luchthaven word u naar uw accommodatie voor de nacht gebracht of haalt u direct uw huurauto op en vertrekt zelf naar uw overnachting. U kunt hier even relaxen na uw lange vlucht. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route N10 met meer dagen en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. 
Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.  

2 Mariental (Kalahari)

De eerste deel van deze route is over verharde wegen en makkelijk te rijden. In de buurt van Mariental liggen er verschillende goede accommodaties. De grens van de Kalahari ligt overduidelijk hier en u zal dan ook waarschijnlijk overnachten in dit groene woestijnlandschap. De accommodaties hebben verschillende activiteiten dus na aankomst kunt u actief zijn of gewoon relaxen. Het is hier ook gebruikelijk om 's avond na zonsondergang lekker buiten in de zwoele nacht te dineren onder de heldere Afrika sterrenhemel.

3 Marienthal (Kalahari)

U kunt vandaag rustig aan doen en genieten van een rustige dagje en als u zin heeft kunt u bij uw accommodatie leuke activiteiten bij boeken. Geniet vandaag van de prachtige rode duinen en het schitterende omgeving met een wandeling in de omgeving of relax gewoon lekker langs de zwembad. 's Avonds is het kans op mooi weer en buiten zitten weer meer dan 80%.

4 Fish River Canyon

Hier gaat de route weer richting zuiden. De reis weer gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. Na het verlaten van de grote weg is het mogelijk woestijndieren zoals Gemsbokken tegen te komen. Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

5 Fish River Canyon

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

6 Luderitz & Kolmanskop

Vertrek net na ontbijt om eerst uw bestemming aan de kust rustig te kunnen bereiken. Geniet onderweg van de spectaculaire uitzichten en indrukwekkende landschappen tussen Aus en Luderitz. In Luderitz zijn er enkele restaurants maar wij adviseren u bij uw accommodatie te vragen waar u 's avonds kunt eten.

7 Luderitz & Kolmanskop

Net voor Luderitz ligt het spookdorp (oude mijndorp) Kolmanskop. U kunt hier onder begeleiding van een gids dit openlucht museum verkennen of zelf doorheen wandelen. Indien u verkiest gegidst Kolmanskop te ontdekken dient u rekening te houden met de tijden dat er rondleidingen zijn. U kunt ook vandaag rijden naar Diaz Point. Deze ruige kust is het eerste punt waar de Portugezen (Bartholomeu Diaz) in Namibia aan land kwam. De weg er naar toe is afgelegen en gevarieerd. Zorg in de wintertijd (mei tot aug) voor een warme jas, het kan koud zijn. U kunt ook hier een katamaran toer maken om bijvoorbeeld de penguin kolonie te bezoeken. 

8 Namib Desert

Het route terug vanaf de kust is hetzelfde als waar u mee ben gekomen maar het is geen straf deze schitterende weg te moeten rijden. Neem de tijd om tussen Luderitz en Aus te genieten en foto's te maken van dit spectaculaire landschap! Bij Aus is het mogelijk even te tanken, frisdrank etc in te kopen en ook even koffie te drinken. Vanaf Aus begint de grindwegen en gaat de weg aan de rand van de Namib woestijn verder tot uw overnachting. Ontdek de heerlijke stilte en schitterende sterrehemel van de woestijn.

9 Namib Desert

Om van de omgeving te genieten is het verblijf van minimaal 2 nachten hier een must. Geniet van de heerlijke woestijnleven en ga voor een wandeling na ontbijt of relax langs de zwembad.

10 Sossusvlei & Namib Naukluft

De wegen naar Sossusvlei zijn is het algemeen goed te bereiden maar neemt iets langer om van punt tot punt te rijden. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Sossusvlei dus vraag gerust ter plaatsen welke wegen er worden aangeraden. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Na aankomt kunt u heerlijk relaxen na een stoffige rit met een koel drankje of een duik in de zwembad. Ook hier zal u 's avonds kunnen genieten van de ongelooflijke sterrenhemel!

11 Sossusvlei & Sesriem Canyon

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

12 Sossusvlei & Spreetshoogte Pass

Vandaag gaat u een van de mooiste uitzichten over de Namib Naukluft ontdekken. Na ontbijt rijdt u eerst rustig richting Walvis Baai & Swakopmund. Vanaf Solitaire is het ca. 9 km voor u rechts gaat op de D1275. Na ca. 30 km begint de weg stijl te klimmen en bent u in de Spreetshoogte bergpas. De rit naar boven duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Bijna boven is er een uitkijkpunt op de linkerkant waar u een van de meest adembenemende uitzichten kunt zien. U kunt op de terugweg bij Solitaire even van de koffie en (de bekende) appeltaart genieten voor u terugkeert naar uw accommodatie om verder te relaxen. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

13 Swakopmund

Vanaf Sossusvlei tot bij Walvis Baai is ononderbroken woestijn landschap en neemt u bij de Steenbokskeerkring voorbij en u rijdt door 2 canyon passen om uiteindelijk bij de Walvis Baai de Atlantische oceaan te zien. U dient te tanken of bij Sossusvlei of de laaste mogelijkheid Solitaire. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

14 Swakopmund

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

15 Swakopmund

Weer heeft u een heerlijke dag om gewoon rustig te doen of aan activiteiten te doen. Ook kunt u zelf een leuke road trip maken met een late vertrek uit Swakop naar Walvis om daar aan de waterfront even koffie te drinken of te lunchen. Hier zijn ook allerlei activiteiten te doen. u kunt ook de road trip verder nemen naar en de bekende Welwitschia en Moon landscape route.
Tip: Verleng uw verblijf hier met een dag of voeg twee nachten Omaruru (Erongo Mountains) toe aan uw reis. Omaruru is een klein levendige kunstzinnige dorpje met plekken als Tikoloshe Afrika waar u een groot verscheidenheid van uit houtsnee kunst en andere leuke niet alledaagse souvenirs kunt kopen. Er is ook twee wijnlandgoeden waar u wijn kunt kopen of wat eten. Als laatste zijn er ook in de buurt Bosjesmensen (San Living Museum) die individueel of in groepsverband bezocht kunnen worden.

16 Windhoek luchthaven

Uw reis is aan het eind en de route gaat weer landinwaarts richting Windhoek. Afhangende hoe laat uw vlucht is kan het een vroege start zijn om de ca. 400 km op tijd af te leggen. De wegen zijn uitstekend maar ook relatief druk vooral als u bij Windhoek in de buurt komt dus reken op een 5 uur reistijd. Als u later op de avond vertrekt kunt u bij Okahandja bij de lokale markt nog een stop maken voor wat leuke souvenirs. Bij aankomst bij de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

17 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Namibië rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.