Rondreis Etosha tot de Okavango Delta - B7

Rondreis B7 - Een prachtige en uitgebreide Botswana & Namibië safarireis met de Victoria watervallen onderweg. Vanaf Etosha , de Caprivi, Chobe en Vic Falls reist u door voor een bezoek aan de Okavango Delta(incl Delta dag excursie) en dan weer terug via de Kalahari naar Windhoek. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

19 dagen vanaf: 4248 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Windhoek (Namibië)1B&B
Waterberg Plateau (Namibië)2B&B
Etosha National Park (Namibië)2B&B
Grootfontein (Namibië)1B&B
Bagani (Poppa Falls - Namibië)1HP
Mudumu National Park (Namibië)2B&B
Chobe & Victoria Falls3B&B
Nata - Makgadikgadi Pans1B&B
Maun -Okavango Delta2B&B
Ghanzi1B&B
Gobabis (Namibië)1B&B
Windhoek Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten17
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

19 dagen v/a € 4248,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Etosha tot de Okavango Delta - B7

 • etosha 7
 • Etosha 2
 • Etosha 3
 • Bakwena Lekkerbly 1
 • Bakwena Lekkerbly 5
 • Bakwena Lekkerbly 6
 • Chobe 2
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 11
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 8
 • Chobe UOBS Lekkerbly 1
 • Chobe UOBS Lekkerbly 2
 • Caprivi Lekkerbly 15
 • Caprivi Lekkerbly 16
 • Makgadikgadi Lekkerbly 1
 • Makgadikgadi Lekkerbly 3
 • Vicfalls Lekkerbly 1
 • Vicfalls Lekkerbly 12
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 4
 • Okavango UOBS Lekkerbly 2
 • Okavango UOBS Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Windhoek (Namibië)

Na uw aankomst op Windhoek luchthaven word u naar uw accommodatie voor de nacht gebracht of haalt u direct uw huurauto op en vertrekt zelf naar uw overnachting. U kunt hier even relaxen na uw lange vlucht. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Waterberg Plateau (Namibië)

Na ontbijt vertrekt u richting noorden. De reis is rond de 300km en over goede wegen dus u hoeft niet heel vroeg weg om op tijd te zijn. Onderweg komt u door verschillende echte Namibische dorpen waar u kunt tanken, pinnen en even stoppen voor koffie of lunch. Na aankomst kunt u genieten van de mooie omgeving en 's avonds onder de Afrika nachthemel helemaal tot rusten komen.

3 Waterberg Plateau (Namibië)

Vandaag heeft u de tijd om de Waterberg Plateau Park te bezoeken. Afhangende waar u verblijft zijn er verschillende mogelijkheden voor een Waterberg Safari. Behalve een spectaculaire landschap kunt u hier ook verschillende dieren treffen (met een beetje geluk komt u een luipaard tegen!)

4 Etosha National Park (Namibië)

Na ontbijt vertrekt u verder richting noorden. De reis is weer rond de 300km en over goede wegen dus u hoeft weer niet heel vroeg weg om op tijd te zijn. Onderweg komt u door verschillende echte Namibische dorpen waar u kunt tanken, pinnen en even stoppen voor koffie of lunch. Afhangende van waar u overnacht is de reis net buiten of in Etosha uw eindpunt waar u 's avonds de echte Afrika sterrenhemel kunt bewonderen voor u gaat slapen. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen. Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

5 Etosha National Park (Namibië)

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

6 Grootfontein (Namibië)

U vertrekt redelijk vroeg om of deels door de park te rijden of gelijk richting Tsumeb te gaan. Hier kunt u pauzeren voor koffie of een sanitaire break en daarna doorrijden richting Grootfontein. Onderweg heeft u de kans om naar de Hoba meteoriet te gaan kijken. De route word in of net buiten Grootfontein onderbroken met een overnachting om de lange afstand naar de volgende punt beter overbrugbaar te maken.

7 Bagani (Poppa Falls - Namibië)

Vanaf Grootfontein neemt de route u steeds meer naar de meer dichter bevolkte en echte Afrika gedeelte van Namibië. De eerste dorp is Rundu een levendige drukke dorp met veel activiteit. U kunt hier tanken en wat eten en drinken inslaan. Nu gaat de reis echt oostwaarts en steeds meer naar de Caprivi tot bij Bagani aan de Okavangorivier waar u gaat overnacten.

8 Mudumu National Park (Namibië)

Vanaf Bagani gaat de route verder oostwaarts de Caprivi strook in. Let op: Bij Bagani kunt u nog even tanken. Onderweg reist u door de bekende Caprivi en kunt u soms olifanten tegenkomen. Bij Kongola waar u rechts af moet naar de lodge en park is er een kleine maar bijzonder leuke "craft market". Bij de lodge aangekomen kunt u gewoon relaxen of aan een laatmiddag of sundowner activiteit deelnemen.

9 Mudumu National Park (Namibië)

Na ontbijt is het mogelijk om of op een rivier cruise of met een safari voertuig de Mudumu park vanaf de lodge te gaan verkennen. U heeft de rest van de dag de tijd om te relaxen en te genieten van de heerlijke waterrijke omgeving van een anders erg droog woestijnachtig land.

10 Chobe & Victoria Falls

Vanaf Mudumu heeft u de optie om boven direct richting Katima Mulilo te rijden of onder door via echt landelijk Afrika. Beide routes hebben hun eigen bekoring. Bij Katima kunt u tanken en eventueel koffie drinken voor u de grens terug naar Bostwana overgaat. De laatste stukje rijdt u door Chobe Park en is het mogelijk dat u onverwacht olifanten tegen kunt komen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

11 Chobe National Park

Vandaag staan er 2 prachtige safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

12 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

13 Nata - Makgadikgadi Pans

Vanaf Kasane/Kasangula begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Nata maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen voor u voor een sundowner gaat via de Nata Bird Sanctuary naar de rand van de Makgadikgadi pannen. Bij terugkomst is de hete Afrika zon iets van het verleden en kunt u dineren en van een echte Afrika nacht genieten.

14 Maun -Okavango Delta

Er staat vandaag niet zo veel kilometers (300) op u te wachten maar de weg is niet te goed dus dient u rekening te houden met een reistijd van rond 4,5 uur. Onderweg kruist u de Makgadikgadi pannen en bij de levendige Maun aangekomen kunt u lekker ontspannen. 

15 Okavango Delta bezoek

Vandaag zijn er meerdere opties van excursies mogelijk. 1) Moremi Safari.U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de Moremi Game Reserve dat deel uitmaakt van de Okavango Delta. Hier gaat u met uw gids op zoek naar de verschillende dieren die daar te vinden zijn. 2) Mokoro Safari. U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de mokoro station aan de rand van de delta waar u met uw gids en poler door de nauwe kanaaltjes vaart. U stapt ook uit op een eiland en gaat op een voet safari. 3) Vlieg Safari/Scenic Flight. U rijdt zelf naar de luchthaven van Maun waar u vervolgens met een klein vliegtuig ongeveer 30 minuten boven de Okavango Delta op een relatieve lage hoogte wild gaat spotten. Deze excursie duurt in totaal 1,5 uur waarvan ongeveer 45 minuten in de lucht is. NB. Indien u de volgende dag niet al te ver hoeft te rijden kunt u ook deze excursie de volgende ochtend vroeg doen voor u verder gaat naar uw volgende bestemming.
Let op: Deze reis word ook tegen meerprijs aangeboden met verblijf in de Delta. Route B7+

16 Ghanzi

De terugreis is alweer begonnen. U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken. Uw reis vervolgt richting zuiden en dwars door de Kalahari. Met nog geen 300 km komt u dan ook waarschijnlijk redelijk op tijd aan. Indien gewenst is het mogelijk hier met echte Bosjesmensen kennis te maken die u graag meer verteld over hun cultuur, gewoonten en hoe zij tegenwoordig in het leven staan. Voor een voor proef hier van kunt u op de link klikken. Video Bushmen

17 Gobabis (Namibië)

De laatste deel van de terugreis is alweer begonnen. Behalve een landsgrens oversteken is de route relatief kort. Bij aankomst kunt u lekker uitrusten en zijn de lange reisdagen iets van het verleden. Wij raden u dan ook aan hier een extra nacht bij te nemen om even heerlijk in de Kalahari tot rusten te komen voor u terugkeert richting huiswaarts.

18 Windhoek Luchthaven

De reis naar Windhoek luchthaven is rond de 200 km dus heeft u even de tijd om rustig in te pakken voor u aan het allerlaaste deel van uw reis begint. Dit traject loopt grotendeels door de Kalahari die namate u dichter aan de hooglanden van Windhoek komt overgaat in een Karoo agtige omgeving. Op de vliegveld handig u uw auto in en loopt u de korte stukje naar de incheckbalie.

19 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Namibië & Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.