Rondreis Big 5 Safari Botswana - B4+

Rondreis B4 +2dagen - Een prachtige safarireis van Botswana dat eindigt bij de Victoria watervallen. Onderweg ontdekt u de unieke landschappen en dieren van o.a. de Makgadikgadi pannen, invliegen met verblijf in de schitterende Okavango Delta, Chobe Game Reserve en als laatste de grootste waterval ter wereld de Victoria watervallen. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 3998 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg (ZA)1B&B
Marakele National Park (ZA)2SC+CF
Palapye1B&B
Maun - Okavango Delta1B&B
Okavango Delta2VP
Nata - Makgadikgadi Pans1B&B
Kasane (Chobe Park)2B&B
Victoria Falls2B&B
Victoria Falls Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 3998,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Big 5 Safari Botswana - B4+

 • vic falls 2
 • vic falls 5
 • vic falls 7
 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 1
 • Makgadikgadi Lekkerbly 3
 • Makgadikgadi Lekkerbly 5
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 5
 • Okavango UOBS Lekkerbly 2
 • Okavango UOBS Lekkerbly 3
 • Okavango UOBS Lekkerbly 4
 • Chobe UOBS Lekkerbly 1
 • Chobe UOBS Lekkerbly 2
 • Chobe UOBS Lekkerbly 3
 • Chobe UOBS Lekkerbly 4
 • Lekkerbly Chobe 1
 • Lekkerbly Chobe 4
 • Lekkerbly Chobe 6

Van dag tot dag

1 Johannesburg (ZA)

Bij aankomst gaat u direct of word u gebracht naar uw hotel op of dichtbij de luchthaven om even lekker te relaxen na uw lange vlucht. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route B4 met een verblijf in de Okavango Delta (ipv bezoek) en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. 
Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.  

2 Marakele National Park (ZA)

Uw reis begint met de drukte van Gauteng (de Zuid-Afrikaanse Randstad) die u met een beetje geluk snel via de goed aangelegde snelwegen verlaat richting de mooie landschappen van de Waterberg gebied. Bij aankomst is het nog even rijden naar de "rest camp" waar u overnacht in de prachtige Marakele National Park overnachten als start van uw reis. Marakele is een bergachtig park met redelijk veel dieren maar deze zijn soms door de begroeiing slecht te spotten. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). 

3 Marakele National Park (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om zelf door dit prachtige park te rijden en van de mooie landschappen, vergezichten en dieren te genieten. 's Avonds kunt u nog even relaxen bij een vuurtje onder de imposante Afrika nachtlucht (als er geen wolken zijn)

4 Palapye

Na ontbijt rijdt u terug naar de uitgang en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met niet te veel kilometers. U kunt rustig genieten van hoe de landschap veranderd. U komt op tijd bij uw volgende overnachting aan waar u kunt relaxen voor de volgende etappe.

5 Maun - Okavango Delta

Er staat vandaag een redelijk aantal kilometers op u te wachten dus kunt u niet te laat vertrekken. Uw reist achter de Makgadikgadi pannen door een afgelegen deel van Botswana naar de punt waar uw avontuur in Botswana gaat beginnen. Let op: U dient minimaal 6 uur voor dit traject uit te trekken.

6 Okavango Delta

U vertrekt 's morgens vroeg naar de vliegveld in Maun waar u met een klein chartervlucht naar uw lodge in de Okavango Delta gevlogen word. Onderweg vliegt u relatief laag en met een beetje geluk begint de wild spotten gelijk. Bij aankomst op de airstrip word u ontvangen en naar de lodge gebracht meestal met een boot of mokoro (lokale kano gemaakt uit een uitgeholde boomstam -tegenwoordig worden ze perfect nagebouwd in vezelglas om zo de natuur te besparen). Afhangende van uw tijd van aankomst is er nog een activiteit.

7 Okavango Delta

Vandaag word u vroeg wakker gemaakt en vertrekt u meestal na koffie op een safari met een mokoro, boot, te voet of soms een safari voertuig. Welke vorm van safari aangeboden word is afhankelijk van de lodge en seizoen (waterstand) of wilde dieren. Na de excursie staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en dan heeft u de tijd om lekker te genieten van de afgelegen stilte en natuur. Later op de dag (meestal laat in de middag) word u weer een excursie aangeboden. U kunt na uw laatste excursie even lekker opfrissen en met de ondergaande zon bij de lodge van een sundowner genieten voor u onder de Afrika sterrenhemel gaat dineren.

8 Nata - Makgadikgadi Pans

U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken maar er staat vandaag niet zo veel kilometers (300) op u te wachten maar de weg is niet te goed dus dient u rekening te houden met een reistijd van rond 4,5 uur. Na aankomst kunt even lekker relaxen voor u voor een sundowner gaat via de Nata Bird Sanctuary naar de rand van de Makgadikgadi pannen. Bij terugkomst is de hete Afrika zon iets van het verleden en kunt u dineren en van een echte Afrika nacht genieten.

9 Kasane (Chobe Park)

Na Nata begint de verlengt de echte uitgestrekte vlakten van de afgelopen 150 km zich en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

10 Chobe National Park

Er staan vandaag 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Vandaag levert u de auto in. Dit kan in de ochtend of 's middags afhangende van uw voorkeur. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

11 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

12 Victoria Falls

U heeft de hele dag de tijd om van dit heerlijke plekje met al zijn winkeltjes, markten en natuurlijk waterval te genieten of gewoon langs de zwembad lekker te relaxen voor u terug keert naar huis.

13 Victoria Falls Luchthaven

U vertrekt vanaf de vliegveld van Victoria Falls naar uw volgende bestemming of natuurlijk naar huis. In de regel kunt u via Nairobi of Johannesburg vliegen. 

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.