Rondreis Prachtig Wild Botswana - B3

Rondreis B3 - Een prachtige safarireis van zuidelijk Afrika met hoofdzakelijk Botswana. Onderweg ontdekt u de unieke landschappen en dieren van o.a. de Makgadikgadi pannen, Chobe Game Reserve, Victoria watervallen, Mudumu Park Caprivi (Namibië) en een dag excursie naar de schitterende Okavango DeltaGratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

16 dagen vanaf: 3221 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg (ZA)1B&B
Palapye1B&B
Nata - Makgadikgadi Pans1B&B
Chobe & Vic Falls3B&B
Mudumu Park (Namibië)2B&B
Bagani (Namibië)1HP
Maun -Okavango Delta2B&B
Ghanzi1B&B
Jwaneng1B&B
Pilanesberg Park (ZA)1B&B
Johannesburg Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten14
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

16 dagen v/a € 3221,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Prachtig Wild Botswana - B3

 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 1
 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 3
 • Makgadikgadi Lekkerbly 3
 • Makgadikgadi Lekkerbly 5
 • Bakwena Lekkerbly 2
 • Bakwena Lekkerbly 5
 • Chobe 1
 • Chobe bushlodge Lekkerbly 2
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 3
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 4
 • Okavango Rra Dinare Lekkerbly 1
 • Okavango Rra Dinare Lekkerbly 3
 • Okavango UOBS Lekkerbly 3
 • Okavango UOBS Lekkerbly 4
 • Vicfalls Lekkerbly 10
 • Vicfalls Lekkerbly 12
 • Vicfalls Lekkerbly 14
 • Vicfalls Lekkerbly 3

Van dag tot dag

1 Johannesburg (ZA)

Bij aankomst gaat u direct of word u gebracht naar uw hotel op of dichtbij de luchthaven om even lekker te relaxen na uw lange vlucht. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij! 
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Palapye

Na een vroege ontbijt haalt u uw huurvoertuig op en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met een redelijk aantal kilometers. Een groot deel van de route is over de snelweg en u kunt dan ook goede kilometers maken. U komt in de middag aan bij uw tussen bestemming op weg naar de eerste bezienswaardigheid de Makgadikgadi pannen. Let op: het is mogelijk een tussenstop van 1 of 2 nachten onderweg (bijvoorbeeld Marakele Nationale Park) in te voegen om u reis wat rustiger te lopen.

3 Nata - Makgadikgadi Pans

Vanaf dit punt gaat de tempo iets omlaag en reist u door interessant Botswana. De route loopt vandaag door de tweede stad van Botswana nl. Francistown en u kunt dan ook hier even een pauze nemen voor lunch of koffie aangezien er verder onderweg niet veel mogelijkheden ertoe bestaan. Vanaf Palapye naar Nata is ca. 350km en zal met de vele kleine dorpjes en gehuggies onderweg ruim 5 uur kosten. Tip. Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

4 Chobe & Vic Falls

Na Nata begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

5 Chobe National Park

Uiteindelijk mag u op safari gaan. Er staan 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

6 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

7 Mudumu Park (Namibië)

Een relatief korte rit neemt u naar de volgende lodge gelegen bij de mooie Mudumu National Park. Onderweg reist u door de bekende Caprivi en kunt u soms olifanten tegenkomen. Bij Kongola waar u links af moet naar de lodge en park is er een kleine maar bijzonder leuke "craft market". Bij de lodge aangekomen kunt u gewoon relaxen of aan een laatmiddag of sundowner activiteit deelnemen.

8 Mudumu National Park (Namibië)

Na ontbijt is het mogelijk om of op een rivier cruise of met een safari voertuig de Mudumu park vanaf de lodge te gaan verkennen. U heeft de rest van de dag de tijd om te relaxen en te genieten van de heerlijke waterrijke omgeving van een anders erg droog woestijnachtig land.

9 Bagani (Namibië)

Om naar uw volgende bestemming te geraken reist u eerst dwars door de Caprivi strip. De route neemt u door dit echt tropische deel nl. de Caprivi strook, van de anders droge en woestijnachtige Namibië. Dit is een heel korte rit dus u kunt lekker laat vertrekken

10 Maun -Okavango Delta

U vertrekt vroeg om de iets meer dan 400 km rustig te kunnen afleggen. De wegen op dit stuk zijn minder goed en u dient echt rekening te houden met een reistijd van meer dan 5 uur. De route gaat nu weer terug naar Botswana en u kruist de grens al snel na u vertrokken ben. De eerste 100 km volgt de weg ongeveer de Okavango rivier waarna de route naar rechts afwijk om om de Delta heen te kunnen rijden. Onderweg treft u veel echte Setswana nederzettingen en dorpjes. Bij de levendige Maun aangekomen kunt u lekker ontspannen.

11 Okavango Delta bezoek

Vandaag zijn er meerdere opties van excursies mogelijk. 1) Moremi Safari.U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de Moremi Game Reserve dat deel uitmaakt van de Okavango Delta. Hier gaat u met uw gids op zoek naar de verschillende dieren die daar te vinden zijn. 2) Mokoro Safari. U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de mokoro station aan de rand van de delta waar u met uw gids en poler door de nauwe kanaaltjes vaart. U stapt ook uit op een eiland en gaat op een voet safari. 3) Vlieg Safari/Scenic Flight. U rijdt zelf naar de luchthaven van Maun waar u vervolgens met een klein vliegtuig ongeveer 30 minuten boven de Okavango Delta op een relatieve lage hoogte wild gaat spotten. Deze excursie duurt in totaal 1,5 uur waarvan ongeveer 45 minuten in de lucht is. NB. Indien u de volgende dag niet al te ver hoeft te rijden kunt u ook deze excursie de volgende ochtend vroeg doen voor u verder gaat naar uw volgende bestemming.
Let op: Deze reis word ook tegen meerprijs aangeboden met verblijf in de Delta. Route B3+

12 Ghanzi

De terugreis is alweer begonnen. U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken. Uw reis vervolgt richting zuiden en dwars door de Kalahari. Met nog geen 300km komt u dan ook waarschijnlijk redelijk op tijd aan. Indien gewenst is het mogelijk hier met echte Bosjesmensen kennis te maken die u graag meer verteld over hun cultuur, gewoonten en hoe zij tegenwoordig in het leven staan. Voor een voor proef hier van kunt u op de link klikken. Video Bushmen

13 Jwaneng

De reis gaat nu over de Trans Kalahari Highway richting Zuid-Afrika. Onderweg heeft u maar één dorp en mogelijkheid om te tanken en even wat eten in Kang. Dit route is een beetje saai maar door de lange uitgerekte stukken weg door dit echt afgelegen deel van Botswana ervaart u ook hoe groot en indrukwekkend de Kalahari is. De overnachtingen in Jwaneng zijn basic maar netjes.

14 Pilanesberg Park (ZA)

Vanaf Jwaneng gaat u ongeveer 150km verder de grens weer over naar Zuid-Afrika en reist vervolgens naar de mooie Pilanesberg Park. U bent zo binnen makkelijke rij afstand van de Johannesburg luchthaven (ca. 3 uur) en hoeft dus de volgende ochtend niet te haasten. Bij aankomst in de park kunt u nog even self op safari gaan met uw eigen auto of gewoon uitrusten en voorbereiden voor uw terugreis de volgende dag. Tip - Indien u tijd heeft raden wij u aan hier 2 nachten te blijven en even na te genieten van uw reis!
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

15 Johannesburg Luchthaven

Afhangende van welke vlucht u terug heeft bepaald uw reis voor de laatste dag. De reis terug is afhangende precies waar u vandaan rijdt tussen de 2,5 en 3 uur.

16 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.