Personen: 2 | Periode: September 2023 |

Wij hebben een hele mooie rondreis gemaakt die perfect op onze wensen was afgestemd

Wij hebben een hele mooie rondreis gemaakt die perfect op onze wensen was afgestemd.
Via Kaapstad (Hotel Verde) worden we door de hotel shuttle opgehaald en en de volgende morgen naar de autoverhuur straat gebracht. Hier krijgen we een upgrade omdat de verhuurder vond dat we wel een groter auto nodig hadden nadat we verteld hadden wat we gingen doen!!

Eerst wijn proeven in Franschhoek . Via Springbok, waar we geluk hebben en de wilde bloemen van Namaqauland mogen zien, niet de hele grote velden maar toch hebben we er van genoten. Door naar de woestijn van Namibië, genoten weer bij Alte Klaköfen. Wat een Oase in deze woestijn. Vooral de plantjes maken toch indruk op mij.

Hier vandaan Kolmanskoppe, Luderitz en de wilde paarden van de Namib bezocht. Daarna luxe ervaren in Etosha lodge en daar weer 3 dagen mogen rond rijden en genieten van het park.
Via Rundu, waar we een hele mooie lodge hadden aan de rivier, en daar weer een mooie vogelboottocht hebben gemaakt over de Kavango rivier. Door naar de Caprivi strook een hele mooie slaapplaats daar het Bwabwata National Park bezocht die ons niet geheel bekend was maar waar we zo genoten hebben. Eerst met een bootje een mooie rivier tocht en dan de safari auto in voor de game drive, en dan mag je op een hele kleine afstand genieten van een luipaard die zich klaar maakt voor de jacht.

Dan is het tijd om de grens met Botswana over te gaan en in Kasane 2 mooie tochten te maken, 1 door het Chobe NP met de jeep en 1 met de avond boot. Via Gwetta een mooie dag/nacht tocht naar de Makgadikgadi Pans, eerst naar de stokstaartjes en toen op een Quad naar de zoutpanen en daar slapen onder de sterren.

van zaanen 3

En dan is het tijd voor onze 3 dagen in het Moremi GR, we worden om 7.00u opgehaald door de organisatie african bushlovers, we kregen 1 kokkin, 1 kamp beheerder 1 chauffeur en 1 gids mee, dat ging allemaal in 1 safari auto met al het materiaal en eten, Na een lange tocht over de zand paden van Botswana, word er midden in het park een mooie camping plaats gemaakt. Eigen tent met sanitair! Van hier uit worden we verwend met game drives, eten en goede gesprekken. De chauffeur en de gids houden echt rekening met onze wensen en hierdoor zien we weer veel mooie vogels en natuurlijk de leeuwen en luipaard en nog zo veel meer.

van zaanen 4

Helaas is dan de terugreis weer begonnen via Palapye gaan we naar vliegveld Johannesburg, leveren de auto in. Dit ook weer zonder problemen.

Simon en Anja heel erg bedankt weer voor deze mooie reis met echt de leukste en mooiste slaapplaatsen!!

van zaanen 1