Personen: 3 | Periode: Augustus 2023 |

Wat een prachtige ervaring hebben we gehad!

Samenvatting (lees beneden het hele verhaal) 

Wat een prachtige ervaring hebben we gehad! Een heus avontuur wil ik het wel noemen! We hebben eigenlijk geen ervaring in verre reizen maar wilden altijd al is in Zuid Afrika kijken en de big five proberen te spotten. Het fraaiste hadden ze bij Lekkerbly voor het laatste bewaard .. Het Krugerpark ! Wat geweldig!! Olifanten die vlak langs de weg staan of voor je oversteken , Leeuwen en Hyenas die langs de weg / het pad liggen te rusten! 

Ik kan het iedereen aanraden, deze reis vergeten wij van ons leven niet meer!!

Top geregeld Lekkerbly !!

Groeten Wilco ,Ina , Anna en Wim

Safari Lekkerbly 30

In Augustus 2023 zijn wij (een gezin met een zoon van 15 en een dochter van 16 ) een rondreis wezen maken in het Noordoosten van Zuid Afrika.

Wat een prachtige ervaring hebben we gehad! Een heus avontuur wil ik het wel noemen! We hebben eigenlijk geen ervaring in verre reizen maar wilden altijd al is in Zuid Afrika kijken en de big five proberen te spotten.
Na een vlucht op Johannesburg de huurauto opgepikt een nacht in Pretoria om de volgende dag de auto "de sporen" te gegeven richting de Golden gate , een prachtig ruw gebied waar je hiken kunt een ,gamedrive kan doen en er is ook een gierenvoederplaats te bezoeken. pracht accommodatie waar we natuurlijk even de braai hebben aangestoken!

De hike van ons werd wat langer dan gepland maar was werkelijk schitterend!
Onderweg met de auto vergaap je je aan de wegmanieren van de locals (meestal positief) , het vee langs en op de weg en de omstandigheden waarin veel Zuid Afrikanen leven.

De 2 e locatie was voor ons Umdloti bij Durban aan de Indische oceaan , wat is de zonsopkomst daar adembenemend!

Weer door naar St. Lucia , ook weer een top accommodatie met heerlijk ontbijt. fijne wandeling gemaakt en de volgende dag een rondvaart met een gids en zelf een game ride gemaakt en nog even in de Indische oceaan gezwommen . gespotte dieren o.a. : heel veel nijlpaarden , neushoorn met jong , warthog veel vogels en apen ..

De Nijlpaarden kun je zelfs in het dorp tegen komen s'avonds.. erg spannend!
Hiervandaan gingen we naar Eswatini , weer een heel ander gebied met erg vriendelijke mensen , op een schitterende locatie onderweg geluncht , uiteindelijk aangekomen bij onze accommodatie, wederom een locatie van formaat ! ook weer veel dingen die je daar kan doen en bekijken in de omgeving, glas musea , omgeving verkennen / dieren spotten met MTB of op een paard , dit hebben we allebei gedaan en is absoluut de moeite waard! ( wel hard werken op de MTB.. ;-) na tijd lekker verkoeling zoeken in het zwembad of de warmte van de sauna..

Na 2 nachten en een volle dag in Eswatini weer op tijd in de auto de grens met Zuid Afrika weer over naar Graskop met zijn Gorgelift die je in een prachtige kloof laat zakken met een geheel eigen ecosysteem , voor de liefhebber is er ook een Bungeeswing en een zipline . we bezochten ook "Godswindow" met een stunning view ! we kwamen ook hier weer tijd tekort , er waren veel meer dingen te zien

maar we hadden als hoogtepunt hier een meet , greet and ride met olifanten bij Elephant Whispers , er werd van alles verteld en laten zien met een 5 tal echte getrainde adoptie olifanten , we konden ze aanraken en een commando geven en later hebben we zelfs een stuk op een zadel bij een olifant op de rug meegereden !! (een ervaring voor het leven!)

Het fraaiste hadden ze bij Lekkerbly voor het laatste bewaard .. Het Krugerpark ! Wat geweldig !! Olifanten die vlak langs de weg staan of voor je oversteken , Leeuwen en Hyenas die langs de weg / het pad liggen te rusten! Met een beetje geluk zie je ,met een gameride met gids net als wij jonge Hyenas of zelfs jonge Wilddogs die gevoed worden door de oudere dieren! om maar niet te spreken van de accommodaties die op prachtige locatie is kampementen geplaatst zijn met hele mooie uitzichten ! Onvoorstelbaar zo mooi!!

Ik kan het iedereen aanraden ! paar jaar sparen en gaan !! deze reis vergeten wij van ons leven niet meer!!

Top geregeld Lekkerbly !!

Groeten Wilco ,Ina , Anna en Wim