Personen: 2 | Periode: Oktober 2022 |

En wat ook zeker is, weer laten we dit regelen door Lekkerbly!

Omdat Zuid Afrika, bij wijze van spreken, op slot zat vanwege de Covid konden we er thuis alleen over praten: weer naar Zuid Afrika.
Maar toen er weer zicht was op het einde van de corona problemen meteen weer contact gezocht met Anja Kornet. En wat heeft ze alles weer snel en goed geregeld. Fijn dat ze zoveel kennis heeft van het land waardoor het boeken bij Lekkerbly zo'n gerust gevoel geeft. Waar je ook aankomt, ze weten dat je komt en je bent welkom.

Zoals eerder, ook nu weer alleen naar het Krugerpark. Totaal 18 dagen daar rondgereden. En ondanks dat we dit al een aantal keer hebben gedaan blijft de natuur ons verrassen. Wij doen in het Krugerpark niet alleen 's morgens en aan het eind van de dag een gamedrive, de gamedrive begint rond 05.30 en duurt tot zo'n 15.00. Onderweg eten en drinken we wat we mee hebben genomen of stoppen in een kamp waar we langs komen of bij een parkeerplaats met een eetgelegenheid. En wat ons betreft, de hele dag zie je de meest bijzondere dieren. Maar ook de gewone dieren tellen mee, of vogels in alle soorten en maten. Natuurlijk kan je bij een drinkplaats gaan staan, meer de meeste dieren trekken rond. Zo hebben we deze keer enorme kuddes olifanten gezien, meer dan andere jaren, en niet alleen bij de drinkplaatsen maar ook gewoon als wegblokkade. Geduld is dan een schone zaak. Of bijvoorbeeld buffels, en dan niet een kudde met tientallen dieren, nee ook van meer dan honderd, eigenlijk ontelbaar en dat niet alleen vóór de auto, maar soms stonden we er plotseling middenin. Een bijzondere en toch wel spannende ervaring, want de auto blijkt dan helemaal niet zo groot.
Of midden op de dag, een stel parende leeuwen. Of langs de weg een hyena met jongen. Wij hebben de ervaring dat je door gewoon rustig rond te rijden in het Krugerpark je vanzelf dieren ziet. Ze staan niet allemaal klaar langs (of op de weg) maar met geduld en goed om je heen kijken je wordt verrast. En dat er soms een tijdje niets te vinden is, zodra je weer een ontmoeting hebt ben je weer bezig met fotograferen en filmen, maar bovenal genieten.

De reis begon met een dagvlucht met de KLM en de eerste overnachting in het City Lodge Hotel op de luchthaven. Lekker makkelijk binnendoor lopend te bereiken (10 minuten) en goed verzorgd, en bovenal stil ondanks dat je naast de luchthaven zit. Na een ontbijt (buffet) naar de autoverhuur en daar de auto opgehaald en naar Boksburg voor de boodschappen en dan door naar ons beginpunt: Berg en Dal. Omdat we nu op een vrijdag erheen reden was het erg druk op de weg en waren we maar net op tijd voordat het hek dicht zou gaan. Volgende keer misschien maar een overnachting onderweg? maar de heenreis ook iets relaxter.
En dan 18 dagen rondrijden in Het Krugerpark.

Na 18 dagen waren we uitgekomen in Punda Maria. Daar het krugerpark verlaten en naar Polokwane (Pietersburg) voor een overnachting in het African Roots Guesthouse. Wat een heerlijke plek om te zijn. Mooie kamers, als je dat aangeeft (vóór 17.00) kan je er 's avonds ook eten. Je hoeft dan niet nog een eetgelegenheid te zoeken. Na het ontbijt verder naar Johannesburg om de auto in te leveren. De Vlucht van de KLM is ongeveer om middernacht dus we hadden een hoop tijd. Maar de oplossing die we vonden was (alweer) het City Lodge Hotel. Iedereen kan daar, je kan je bagage gewoon meenemen, rustig zitten, een drankje nemen en voorafgaande aan je vlucht heerlijk eten. Op het vliegveld rondhangen is niet ons ding.

Tijdens deze reis hadden we het erover(bijna zoals voor ons gebruikelijk), zullen we het nog een keertje doen? En dat is zeker, we gaan nog een keer, maar voor de afwisseling in een heel ander seizoen. Dan ziet het er allemaal wat anders uit.

En wat ook zeker is, weer laten we dit regelen door Lekkerbly! Want voor ons staat Lekkerbly voor *Lekker Bly worden van de organisatie van alles wat bij een reis naar Zuid Afrika komt kijken.

Anja, maar ook Simon, heel erg veel dank voor alles wat jullie hebben gedaan om van deze reis weer een fantastische ervaring te maken. We komen zeker terug. (maar nu eerst onze reis naar Kagalagadi in 2023 die jullie uiteraard ook weer hebben georganiseerd)

*Voor wie het wilt weten - Lekker bly betekent in Afrikaans goed vertoeven - lekker verblijven (een naam die wij graag waar willen maken) en het word ook vaak als een groet gebruikt. Wij vinden het echter helemaal niet erg als het onze klanten blij maakt! - Simon Brokke