Personen: 2 | Periode: Februari 2022 |

Het was weer geweldig, prachtig, mooi en we voelden ons weer thuis daar.

Vorig jaar in 2021 wederom, contact gezocht met Lekkerbly waar we goede ervaringen mee hebben v.w.b. reizen naar Zuid en Zuidelijk Afrika (resp. 2019 en 2020). Een reis opgesteld voor Januari, maar door de nieuwe variant vanuit Zuid Afrika kwam er twijfel. Na de twijfel, en enkele keren contact te hebben gehad met Lekkerbly uiteindelijk besloten om toch begin februari naar Zuid Afrika te gaan. Natuurlijk het was even spannend vooraf, want ja, je moest testen, maar we waren negatief.

Het moment dat je in het vliegtuig stapt en weet dat je weer een mooi avontuur tegemoet gaat was super. Zeker, omdat je weet dat het goed geregeld is via Lekkerbly. Na een nacht nabij het vliegveld Johannesburg de (nieuwe) auto opgehaald en onze reis gestart. Johannesburg naar  Marakele, Tzaneen, Blyde River, Kruger, Ermelo en Underberg, Aliwall, Kgalagadi, Augrabis, Calvinia, Tankwa, Hermanus.

Het was weer geweldig, prachtig, mooi en we voelden ons weer thuis daar. Alle accommodaties waren net zoals we van Lekkerbly gewend zijn, prima. Dan weer eenvoudig (onze eigen keuze) voor een paar dagen en dan weer wat luxer in een B&B. Door de coronatijd tussentijds wat meer direct contact gehad met Lekkerbly, maar dat maakt het nog vertrouwder. En ook alle eigenaren van de B&B accommodaties waren super vriendelijk en behulpzaam.

Lesson learned:
Simon van Lekkerbly had ons al gewaarschuwd dat de rit van Underberg naar Aliwall pittig zou zijn. Nou, we hebben het geweten, luister vooral naar zijn advies, want het was pittig en idd lang. Wij hebben ervan geleerd dat we de volgende keer toch wat meer moeten luisteren naar hun ervaring m.b.t. Zuid Afrika, maar wij hebben ook weer volop plannen en ideeën opgedaan voor een volgende vakantie(s) ;-)