Personen: 2 | Periode: April 2019 |

Wat zijn we blij dat we met Lekkerbly in zee zijn gegaan!!

Namibië & Botswana, april 2019

We zijn begonnen onze reis voor te bereiden in januari 2018. Zoeken op internet naar een reisbureau met kennis van zaken. De website van Lekkerbly sprong er voor ons uit. Mensen die de bestemming door en door kennen. Veel reisverhalen van eerdere reizigers. Prachtige foto’s waaruit liefde voor het land spreekt. Na contact via email te hebben opgenomen, heeft Erica in overleg met ons de reis uitgezet. Toen we in de fase van de definitieve vastlegging kwamen, zijn we persoonlijk komen kennismaken.

Wat zijn we blij dat we met Lekkerbly in zee zijn gegaan!! Of beter gezegd: naar Namibië en Botswana zijn gegaan. Het was de beste trip van ons leven. En aangezien we respectievelijk 64 en 68 jaar oud zijn, zegt dat wel wat. We hebben zelf gereden in een Nissan X-trail. De gravelwegen kunnen soms wat avontuurlijk zijn (wasbordjes en potholes), maar het was prima te doen. Je moet natuurlijk wel een band kunnen wisselen!

Erica had goed rekening gehouden met onze voorkeuren in lodges: zo mogelijk kleinschalig, rustiek, veel privacy. Ze heeft, toen we in maart langskwamen voor de laatste voorbereiding, ons allerlei praktische tips gegeven. En dat is alleen maar mogelijk als iemand ter plekke bekend is. De reisbescheiden waren compleet en doordacht: vouchers, praktische info, info voor achterblijvers. We kijken daardoor terug op een probleemloze trip.

Het gaat te ver om hier te vertellen over de mooie locaties, de prachtige landschappen en natuurlijk de dieren. We zouden niet uitgesproken raken.

Misschien een paar tips voor mensen die deze review lezen:

-       Wij hebben veel gehad aan maps.me op de tablet. Alle lodges hadden we vooraf gemarkeerd. Zonder probleem reden we erheen. Maar ook onderweg vonden we in de plaatsjes makkelijk een supermarkt of een lodge waar we even konden koffie drinken. De GPS, geleverd bij de auto, is niet uit het handschoenenvakje gekomen;

-       We hadden de (Engelstalige) Bradt reisgidsen: een voor Namibië en een voor Botswana. Geven gedetailleerde informatie. De combinatie van Bradt en maps.me werkte prima.

We hebben inmiddels besloten dat dit niet onze laatste reis naar Afrika is. We denken al aan een volgende en we gaan deze samen met Lekkerbly (Erica!) weer voorbereiden. Want hun knowhow in combinatie met de persoonlijke benadering is precies wat we willen!

Didi Visser & Erik Smit