Personen: 13 | Periode: Augustus 2019 |

Het is ons allemaal meer dan goed bevallen!

Wij zijn in augustus 2019 naar Zuid-Afrika geweest, met een groep van 13 personen in de leeftijd van 17 tot en met 56 jaar (3 50-plussers en de rest van 17-29 jaar) en alles fantastisch geregeld door Anja van Lekkerbly.

Eerst hebben we Kaapstad, Franschhoek, Stellenbosch en Hermanus bezocht. Wat een ervaringen! Cathy en Vivien hebben ons alle highlights en meer nog laten zien.

Kaap de goede Hoop, Tafelberg, Bloubergstrand, wijnproeverij in de wijnstreek, walvissen gespot in Hermanus en de die hards zijn nog wezen cage diven met de white shark. Wat een ervaringen, het werd steeds mooier en dan denk je dat het niet nog mooier kan worden…..

Van Kaapstad vlogen we naar Durban waar we werden opgewacht door onze volgende gids. We gingen naar Umhlanga en van daar naar St. Lucia. Hier veel nijlpaarden gezien, krokodillen, fantastische zonsondergang en het prachtige Umlilo lodge om te overnachten. Heel veel apen. Gesnorkeld in Cape Vidal. Wat een belevenissen! Vervolgens door, via Eswatini. Hier marktjes bezocht, zo mooi en kleurrijk. Twee overnachtingen in Foresters Arms (bijzonder mooi!) en door naar het Kruger Park.

de Wilde 3

In het Kruger park  verbleven we 4 nachten en wat hebben we veel gezien dankzij onze 2 fantastische gidsen Edward en Mandla!! We hebben de big five meerdere keren gezien, het jachtluipaard hebben we zelfs 7 keer gezien en zelfs een keer een cheetah. Niets was hen te veel en wat hebben ze ons ontzettend veel verteld en geleerd. De kampen in het park waren stuk voor stuk geweldig (2 nachten Pretoriuskop en 2 nachten Elephantskamp).Wat zouden we graag terug gaan! Ook veel olifanten gezien, met jongen. Het was iedere keer weer adem benemend mooi. Hyena’s die leeuwen plaagden, hyena’s met jongen. Te veel om op te noemen. En ja, de reis werd steeds indrukwekkender. We hadden een open jeep in het park en wat hebben we veel rondgereden hier.

Vanuit het Krugerpark door naar het Panorama gebied, waar we de 3 Rondavels, de Potholes, Wonder view, Lisbon watervallen, Pinacle, Pilgrim’s rest  en marktjes hebben bezocht.

We hebben tijdens onze vakantie slechts 1 regendag gehad, verder prima temperaturen. ’s Avonds koelde het snel af en ook ’s ochtends was het koud tijdens de gamedrive. Overdag echter heerlijke temperaturen.

Wij waren onder de indruk van de vriendelijke bevolking, de rust in het verkeer, geen getoeter en geschreeuw en geen files. Zeer onder de indruk van alles wat we hebben gezien en hebben mogen meemaken.

We zijn 3 weken weggeweest en wat vloog de tijd voorbij. Wat waren de lodges en de bed en breakfasts allemaal stuk voor stuk geweldig! Het hebben van een gids/chauffeur was ook super en de prijs meer dan waard. Zij vertelden onderweg heel veel en in het Krugerpark zouden we zonder hen niet zoveel gezien hebben als nu. Mochten wij weer naar Zuid Afrika gaan, dan gaan wij weer via Lekkerbly, want dat is ons allemaal meer dan goed bevallen. Nogmaals heel veel dank aan jullie voor het geweldige reispakket en alle informatie! Baie dankie!! 

Hartelijke groeten namens de hele groep, Jan en Catharina

de Wilde 2