Personen: 4 | Periode: Juli 2019 |

Botswana - Wat een mooi gedeelte van Afrika hebben we mogen zien!

Op 15 juli zijn we vertrokken naar Johannesburg, Zuid-Afrika. Dit was voorafgaand aan de rondreis door Botswana en Namibië, die door Anja van Lekkerbly was georganiseerd. Alles sloot perfect op elkaar aan. Op 19 juli arriveerden we in Maun, waarna we meteen met de neus in de boter vielen: een rondvlucht over de Okavango delta. Schitterende start om dit vanuit de lucht mee te maken. Daarna in Maun de auto (Toyota Fortuner) opgehaald, de tocht kon beginnen. We hebben alles zonder GPS gedaan, zoveel wegen zijn er immers niet in het noorden van Botswana en de Caprivistrook van Namibië. Bovendien waren de routebeschrijvingen perfect.

Olifanten, zebra’s, kudu’s, stokstaartjes, buffels, nijlpaarden en wat al niet meer aan wilde dieren, die gewoon de weg overstaken! Je realiseert je op dat moment dat je in hún land te gast bent en dat dit alleen maar respect afdwingt! Wat een mooi gedeelte van Afrika hebben we mogen zien! De game drives, kanotochten, rondvaarten, maar ook de overnachtingen in de verschillende, mooie lodges waren onvergetelijk. De zonsondergangen heb ik wel zó vaak gefotografeerd, ik kon er geen genoeg van krijgen. En dan de Victoria watervallen in Zimbabwe: wat een natuurgeweld! Dit móet je meemaken als je in deze regio vertoeft!

De mensen waren allemaal vriendelijk en behulpzaam, onze 2 jongens (21 en 23 jaar) hebben genoten. Mijn man en ik hebben alleen maar superlatieven over deze rondreis.

Uiteindelijk nog van Maun naar Kaapstad gevlogen waar we in 4 dagen ons avontuur hebben afgesloten. Ook hier nog enorm genoten, heel anders, maar minstens zo leuk!

Anja, heel hartelijk bedankt dat je onze 25-jarige huwelijksreis tot een onvergetelijke gebeurtenis hebt gemaakt. Zonder jou was ons dit nooit op zo’n korte termijn gelukt!

Simone, Paul, Rob en Joris van Deursen