Personen: 4 | Periode: Juni 2019 |

We zijn verliefd geworden op Zuid-Afrika en we gaan er zeker nog een keer naar terug.

Omdat wij dit jaar 25 jaar getrouwd zijn, wilden we nog 1 keer met het gezin iets bijzonders gaan doen. Als snel waren we eruit, we zouden naar Zuid-Afrika op vakantie gaan. We zijn eerst informatie gaan halen bij een "bekend" reisbureau, maar daar kregen we niet de informatie die we wilden. Toen is mijn man verder gaan zoeken op internet en kwam uit bij Lekkerbly reisbureau. Vanaf het eerste contact voelde het goed en zijn we in zee gegaan, met dit reisbureau. Iedere vraag die we hadden en mailde, werd vaak dezelfde dag of uiterlijk de dag erna op gereageerd. Zij gaven ook tips, hoe we het beste konden reizen, want we hadden wel een idee waar we heen wilde. Zij hebben ons goed geinformeerd, zij hebben de overnachtingen geregeld en besproken voor ons. Dat niet alleen, zij hebben ook de game drives, die we in de Ithala en Krugerpark hebben gedaan, besproken voor ons. Alles was tot op de puntjes geregeld. Wat we super fijn vonden, was dat w e halfverwege de vakantie een bericht kregen van het reisbureau, dat er in Graskop, een stadje/dorpje, waar wij dichtbij verbleven, wat criminele activiteiten, waren en hoe te handelen. Gelukkig hebben we daar niks van gezien of gemerkt. Dit vonden we heel erg attent.

Op het moment dat we in Zuid-Afrika aankwamen stond er al iemand te wachten op ons bij de aankomsthal, waar we onze eerste nacht zouden overnachten. Het was een prachtige B&B, dus dat beloofde veel goeds. We werden de volgende dag weer naar het vliegveld gebracht, daar konden we onze auto ophalen. De reis kon beginnen. We hebben bij verschillende B&B geslapen,
We zijn naar Golden Gate park, Ithala park en Kruger park geweest, we hebben 1 nacht in Swasiland overnacht, bij een super de luxe hotel. De parken waren geweldig, enorm veel dieren gezien, we hebben 4 van de Big 5 gezien.(olifanten, leeuwen, neushoorn en de buffel, de cheetah helaas niet) Het landschap is oneindig groot, prachtige bergen. Het was wel even wennen om links te rijden, maar dat went wel heel snel.

De mensen zijn super vriendelijk. Het eten is heerlijk. Kortom het was een geweldige vakantie en ervaring.

We zijn verliefd geworden op Zuid-Afrika en we gaan er zeker nog een keer naar terug.

Willy Bogaard