Personen: 1 | Periode: November 2019 |

Mijn 20-daagse rondreis door Namibië is een mooie ervaring geweest.

Mijn 20-daagse rondreis door Namibië is een mooie ervaring geweest. Na aankomst op het vliegveld bij Windhoek de huurauto , een Renault Duster 4x4 diesel, opgehaald. Ik moest eerst een dia-presentatie van een paar minuten kijken m.b.t. het (veilig) rijden op gravelwegen voor dat ik de auto meekreeg.

Mijn rondreis is in de tegenovergestelde richting geweest als de reis van de meeste mensen die ik onderweg gesproken heb. Ik ben via Mariental, Sossusvlei, Swakopmund , Twyfelfontein, Etosha en Waterberg terug naar Windhoek gereisd. Het landschap is zeer gevarieerd (kleuren) ondanks dat het voornamelijk rots en zand is in het grootste deel van Namibië.

Een bijzondere (en mooie) ervaring was de Living Desert Tour in Swakopmund, waar onze gidsen een aantal kleine diertjes (gekko/slangen) wisten te vinden in de woestijn net buiten de stad. De GPS heb ik buiten de steden Windhoek en Swakopmund alleen gebruikt om te zien hoeveel tijd nodig was om een bepaalde bestemming te bereiken, zo kon ik een beetje inschatten of een ommetje zoals een bezoek aan Duwisib Castle geen tijdsprobleem (inchecken) zou opleveren.

Ik ben ook blij dat ik had gekozen voor af en toe een extra overnachting bij sommige locaties, zo dat er ook tijd is geweest voor rust en ontspanning.

Met vriendelijke groet,

Erik van den Tempel