Personen: 2 | Periode: Juni 2018 |

De natuur is nog grootser, veelkleuriger en gevarieerder dan we dachten. De mensen zijn aardig.

Beste Erica

Ondertussen zijn we weer twee weken terug. Het was echt fantastisch en heeft zelfs onze hooggespannen verwachtingen overtroffen!
De natuur is nog grootser, veelkleuriger en gevarieerder dan we dachten. De mensen zijn aardig. Het is mooi te zien hoe zo veel verschillende culturen samenleven.
Met name in Opuwo was dit goed zichtbaar. 

Het tempo was prima. De hoeveelheid nachten per locatie ook perfect.  De afstanden waren goed te doen. Wel een keer verdwaald, maar toen hadden we ook voor de toeristische route gekozen. De navigatie had niet al te veel toegevoegde waarde, want die kende alleen de belangrijkste plaatsen. (Het wisselt een beetje hoe de GPS staat ingesteld maar het is altijd zelf denken en de GPS is er als ondersteuning.) De tussenstop in Tsumeb –na Etosha- was eigenlijk niet nodig. Maar goed daar hadden we zelf om gevraagd. Waterberg was een echte verrassing.

 De auto – een Ford Ranger- was heel prima. Ik snap niet dat iemand deze tocht met een gewone auto kan maken. Nu hebben wij wel af en toe voor wat kleinere wegen gekozen, maar dan nog. (Kleine auto’s kunnen daar prima rijden alleen moet men wat meer voorzichtig zijn en kan het soms een beetje ongemakkelijk zijn.)

We hebben wel een klapband gehad op weg naar Epupa Falls (wat een plek!). Dat was wel een beetje spannend want toen hadden we geen reservewiel meer. En konden we pas in Opuwo een nieuwe band kopen. Als het goed is krijgen we dat nog terug van Bidvest. (Een klapband is echt een uitzondering en vaak het gevolg van een te hoge bandenspanning.)

 Wij vonden de locaties in Etosha wel mee vallen na alle horror verhalen. In Halali hadden we een heel huis. Groot, mooi slaapkamer, sanitair prima, wel wat belegen. In Namutoni een net gerenoveerde kamer. Heel mooi, wel apart met een badkamer van 6x4 of zo. Het eten was verder prima. Wij herkennen de klachten dan ook niet.(Onze ervaring is erg wisselend en als het een keer echt minder is dan is het echt heel erg.)  

 We willen zeker nog een keer terug. Inderdaad s avonds en s’nachts wel koud maar daar kun je wat aan doen.

 Kortom we hebben het fantastisch gehad. Bedankt voor de vlekkeloze organisatie!

 Met vriendelijke groet

 Servaas en Nelly van der Ven