Personen: 2 | Periode: November 2017 |

De passen op weg naar Oudtshoorn zijn prachtig en de oceaan bij Tsitsikamma een welkome afwisseling.

Net weer een paar dagen terug van onze 3,5 week Zuid Afrika.
Begonnen in Kaapstad daarna via Port Elisabeth-Joburg-Nelspruit Kruger doorgetrokken en dan via Mapungubwe, Maditave in Louis Trichard en uiteindelijk Kololo weer terug naar huis.
We hebben de regen in Kaapstad gebracht, minder voor ons maar broodnodig voor het land. Wel een prachtig heldere dag tijdens ons bezoek aan de tafelberg. De passen op weg naar Oudtshoorn zijn prachtig en de oceaan bij Tsitsikamma een welkome afwisseling.
Na de vliegreis naar Nelspruit bleek een van de koffers in Joburg achter te zijn gebleven, dit werd prima opgelost door de vliegmaatschappij. Daarna Kruger door geweest van zuid naar noord. Kruger blijft mooi, ook naar de derde keer. Zoveel dieren gezien en ondanks dat de bush dicht te noemen was. Kruger heeft voldoende regen gehad waar door de bomen en struiken goed in het blad zaten. Ook de vele oude bomen in het noorden zagen er prachtig uit. De bushveld camps Punda Maria en Talamiti zijn zeer goed bevallen. Via Pafuri gate door gereisd naar Mapungubwe, dit kamp is een aanrader. Vooral de rust en de vele baobabs doen een ieder goed.
Een gids van de madi Tava lodge heeft ons meer verteld over het leven van de Venda en Tonga stammen en wat de opheffing van de Apartheid hen aan goeds gebracht heeft.
Als laatst in Kololo geweest, dit was een mooie beleving. De safari's in Welgevonden waren zeer de moeite, zeker ook vanwege de deskundige begeleiding van de gidsen. Bijzonder was de geheel verzorgde braai bij de eigen lodge op de slotavond.

Al met al een heel goede tijd gehad in het gastvrije Zuid Afrika, geen enkele keer hebben we ons onveilig gevoeld. Accomodaties geselecteerd door Lekkerbly, waren goed tot heel goed.

Grote kans dat de volgende Afrika reis wederom bij Lekkerbly geboekt gaat worden.