Personen: 2 | Periode: Oktober 2017 |

Ze wist veel te vertellen en nam de tijd om ons alles in een relaxed tempo te laten zien. Bovendien was ze een goede chauffeur. Een 10!

In het voorjaar van Zuid-Afrika (oktober/november) hebben we een fantastische reis gemaakt. De ontvangst op CPT was prima, evenals de aankomst bij het eerste guesthouse, waar we laat in de avond arriveerden, maar waar de staf letterlijk en figuurlijk voor een warm onthaal zorgde (de verwarming was aangezet). De excursie naar Cape Point in de volgende dagen was prachtig. De gids (mevrouw Cathy), kwam stipt op tijd bij het guesthouse en bezorgde ons een heerlijke dag. Ze wist veel te vertellen en nam de tijd om ons alles in een relaxed tempo te laten zien. Bovendien was ze een goede chauffeur. Een 10!
De huurauto werd goed afgeleverd, waarna onze reis kon beginnen. Onze route voerde door een prachtig landschap en was heel gevarieerd: van bergen, semi- woestijn tot een mooie kustlijn. De reistijden waren niet te lang, er was genoeg tijd om onderweg dingen te bekijken, lekker te lunchen, etc. 
De guesthouses waren zonder uitzondering prima, overal een gastvrij onthaal, mooie kamers en heerlijke ontbijtjes. De reistips van Lekkerbly hebben we zoveel mogelijk gevolgd. Zo was het Cheetah project interessant en het Owl museum (regio Graaff Reinet) heel apart. 
Tip van ons: als je in het Addo park in het Matyholweni Rest Camp verblijft en op een laat tijdstip arriveert, ga dan direct richting Colchester . De gate is vlakbij en is 24 uur per dag open (i.t.t. Addo Main camp) Boodschappen doen, tanken, kan in Colchester.
Al met al kijken we terug op een goed georganiseerde en gedocumenteerde reis.
De vele foto's spreken boekdelen en zullen ons blijvend herinneren aan Zuid- Afrika.
Baie dankie!