Personen: 2 | Periode: Augustus 2015 |

Hallo Anja, 

We zijn weer heel en veilig terug van onze vakantie.
Om met de deur in huis te vallen:  het was een geweldige vakantie in 2 prachtige landen waarbij Namibie ons iets meer kon bekoren dan Botswana.
Lof voor de keuze van accommodaties die over het algemeen goed tot zeer goed waren , op een enkele uitzondering daar gelaten. (kom ik nog op terug) 

We waren blij met de keuze om wat meer dagen te gebruiken. Dit geeft de mogelijkheid om het wat beter te verwerken en ook eens een halve dag niets te doen.
De auto was prima en we hebben geen pech gehad. In totaal iets meer dan 5300 km. gereden. 

Toppers onder de accommodaties in combinatie met de locatie: 

- Mahangu Safari Lodge in de Caprivi strook de absolute nummer 1:  werkelijk alles klopte op deze plek: het ontbijt op de rivier , het prachtige uitzicht en de rust. Op de Caprivi hadden we nog wel iets langer willen blijven.
- Qua chalet:  Nata lodge:  in een woord stijlvol en prachtig: prima tussenstop
- Kalahari Bush Break:  goed om te beginnen of te eindigen: kom je direct in de juiste sfeer.
- tamalakane river lodge in Maun: mooi gelegen maar de bediening/ management was wat minder.
- Twijfelfontein lodge:  heel mooi gelegen in een prachtig landschap.

ook de andere lodges waren prima en zeker ook het verblijf in Swakopmund was heel prettig. 

Heel fijn dat we een dag bij de Nederlanders hebben gebivakkeerd. Zij konden ons goed inzicht geven in  hoe het reilen en zeilen in Botswana is als import europeanen. 

Over 2 lodges hebben we wel opmerkingen: 

- Onkoshi in Etosha: prijs/ kwaliteit verhouding is hier echt zoek: de lodge ligt weliswaar mooi tegen de pan aan maar ook te excentrisch binnen Etosha:  je moet eerst een uur rijden voordat je in het echte wildgebied komt. Daarnaast is het een NWR gedreven bedrijf: ze maken de hoge verwachtingen in zowel bediening als het bieden van een prettige ambiance niet waar.
Dan heeft Halali ver de voorkeur gezien de ligging in het park. Als substituut kun je dan nog beter net buiten het park in een lodge zitten. Via de asfaltweg ben je binnen een half uur in het park. Overigens staat dit los van het feit dat we het erg naar onze zin hebben gehad in Etosha.
- Kalahri Arms hotel in Ghanzi: Zowel Ghanzi als het hotel (middelmatig) voegen niets toe. De etappe Maun - Kalahari Bush Break kan gemakkelijk in  1 dag ( 5 uur inclusief grens). Achteraf hadden we die extra dag liever besteed in de Caprivi of een extra dag in de Kalahari Bush break. 

Maar we willen eindigen waar we begonnen waren: het was een geweldige vakantie mede dankzij jullie adviezen en tips. 

Met vriendelijke groet, 

Twan en Lydia