Personen: 2 | Periode: September 2009 |

Beste Anja,

Het was eenfantastische reis die jullie voor ons in elkaar hebben gestoken van de ene mooie plek naar de andere en telkens weer heel anders! We hadden geluk met de bloei in Namaqualand. Alles was in volle glorie en dat duurt als het al gebeurt ook niet erg lang kon je zien aan de snelheid waarmee alles uitbloeide. Ook overal prachtig weer op de laatste twee dagen na.

Cathy aan het begin was een fantastische keus. Vol verhalen en energie en een prima gids die snel doorheeft waarnaar de bealngstelling uitgaat en conform handelt.

Wat ons nog het meest verbaasde was het alom aanwezige gebruik van Afrikaans door blank en zwart en het gemak waarmee de jongere generatie kleurenblind met elkaar omgaat. Dat was een hoopvol teken omdat je hier vooral verhalen hoort over rassentegenstellingen, gekleurde criminaliteit etc. Niets van gemerkt, integendeel: hartelijke en behulpzame mensen overal (en ook in A’dam moet je uitkijken!).

Nog een paar tips: De manager van Lemoenfontein is een harde tante en zou de fout op haar personeel hebben verhaald. We hebben ervoor gekozen de pijn te delen tot opluchting van haar medewerkster. Marianne’s estate is zeer comfortabel maar als het bedrijf “in rust” is zoals nu in het begin van de lente, is er niet veel te doen en dat is jammer omdat we denken dat rond de zomer en herfst het meer tot zijn recht komt. Ook daar zeer aardige mensen.(wij nemen dit info op – bedankt!)

Kortom, we hebben voor het eerst in ons leven een dergelijke vooraf georganiseerde reis gemaakt (meestal pionieren we zelf) maar de plekken waar we nu zijn geweest hadden we – de meeste tenminste – nooit zelf opgepikt. Daarom nogmaals bedankt.

Hartelijke groet

Jan (Madeleine zit er nog!)