Personen: | Periode: April 2010 |

Hallo Anja,
Ja, we zijn weer terug van weggeweest en gelijk weer druk met van alles en nog wat. Ja, zo gaat dat. Ik heb nu even tijd gevonden om je een mailtje te sturen over onze reis naar Zuid Afrika.

We hebben al met al een FANTASTISCHE reis gehad, deze reis heeft ons “lekker blij”gemaakt! Wat een baie mooi land! Bedankt voor je inzet. Niet alles was helemaal super.. hierbij onze bevindingen.
De accomodaties: Bergzicht: prima gelegen, lekker ontbijt en super personeel.
Villa Reinet: geweldige BB met zeer persoonlijke benadering.
La Plume guest house: Prachtige kamers, heerlijk ontbijt en mooi gelegen
Brenton Hill guest house: Fantastisch
Marianne Wine Estate: hier zijn we niet zo tevreden over, kamers redelijk en ontbijt o.k. maar geen sfeervolle accomodatie. Wilde je ’s avonds nog gezellig wat drinken met elkaar dan moest je op de kamer gaan zitten. Zeker geen persoonlijke benadering.(wij nemen het op met Marianne WE)
De gids 1e dagen Kaapstad en 2e gedeelte reis: Johan van Safari Wise: toen we hem wat beter leerden kennen..een aardige jongen.. maar zeker geen gids in hart en nieren. Het was prachtig zonnig weer onze 1e dag in Kaapstad dus ik stelde voor om de Tafelberg te doen en Robbeneiland. Ik had n.l. al zo vaak gehoord: is het mooi weer doe dan de Tafelberg. Johan had andere plannen en zei..trust me..ik weet dat het mooi weer blijft ..een goede gids weet dat dus die Tafelberg en Robbeneiland doen we morgen. We zijn die dag naar Cape of Good Hope enz. gegaan. De 2e en 3e dag was het geen goed weer, wolken en veel wind dus we vertrokken uit Kaapstad naar Port Elizabeth zonder de echte hoogtepunten gezien te hebben. Gelukkig was het de laatste dag mooi weer om de Tafelberg en Robbeneiland te doen..pffff…..het zou echt niet leuk geweest zijn als we deze hoogtepunten hadden gemist.

De gids in Port Elizabeth: Ivan van Jumbo Tours (een Belg): een geweldig enthousiaste, gezellige gids, die ons de hele dag allerlei wetenswaardige dingen vertelde en ons bracht op de prachtigste plekjes en in restaurants waar we echt onwijs heerlijk hebben gegeten. Hij heeft zelfs in het Brenton Hill Guest House een overheerlijke braai voor ons gemaakt. Hij kende Cathy (ik weet niet of ik het goed geschreven heb) van de gidsencursus en was heel enthousiast over haar. Jammer, dat zij onze gids niet was in Kaapstad.(helaas was dit niet mogelijk) We vinden het ook heel jammer, dat Ivan niet onze gids is gebleven tot Kaapstad, het was raar om halverwege de reis weer alles over te moeten laden in de bus van Safari Wise.

Nogmaals bedankt voor alles, alle goeds gewenst en vriendelijke groeten van
Trees van Domburg