Personen: 4 | Periode: Oktober 2011 |

Hallo Anja en jullie team,

Allereerst bedankt voor jullie mailtje en de geweldige organisatie van de reis. We hebben geen enkel probleem gehad en de B&B onderkomens waren schitterend.

Iedereen deed zijn baie best het ons naar de zin te maken. In het Krugerpark kregen we een zware hagelbui over ons heen met hagelstenen zo groot als golfballen! Er zaten een aantal kleine deuken in onze huurauto en ook enkele krassen door afgebroken boomtakken. Volgens de Rangers gebeurt dat twee keer in de vijf jaar. Ik heb de schade telefonisch gemeld bij Budget maar die vertelden dat we het moesten aangeven bij het inleveren van de auto.
Op airport Cape Town, bij het inleveren van de auto wilden ze alleen maar de autosleutels hebben, verder niets. Ik hoefde niets te tekenen en ik kreeg ook geen reçuutje voor het inleveren van de huurauto. Als daar nog iets van komt zijn jullie tenminste geïnformeerd.

We hebben meer dan 5000 Km door een geweldig mooi land gereden, de indrukken moeten we beslist nog verwerken. Er is geen moment geweest dat we ons onveilig gevoeld hebben en ook de mensen, blank of zwart gaven ons het gevoel dat we welkom waren. Jullie gids in Johannesburg is een kanjer die ons heel veel verteld heeft en ook laten zien. Zij was ook zeer behulpzaam bij het regelen van de huurauto. Een Nissan X-Trail of gelijkwaardig was bij Budget niet aanwezig en die wilden ons een andere, veel kleinere auto geven. Zij bestond er echter op dat wij de volgens het contract bestelde auto zouden krijgen. Zij hebben toen een Nissan X-Trail ergens anders vandaan gehaald en die s’ avonds bij Liza’s Cottage afgeleverd.

Prima geregeld, maar of ons dat zonder haar hulp ook zo snel gelukt was betwijfel ik wel een beetje, een dikke pluim voor haar dus. Het nagenieten van de schitterende reis begint natuurlijk bij het bekijken en sorteren van de foto’s. Een momentopname wil ik jullie niet onthouden, dat was de opkomst van de zon in het Golden Gate park op 2250 meter hoogte vanuit Mountain Retreat.

Nogmaals bedankt en hartelijke groeten van
Goddy, Marjo, Peter en Frans.