Personen: 4 | Periode: December 2009 |

Hallo lieve mensen van Lekkerbly,

Allereerst mijn excuses voor het laat reageren op jullie berichtje.

Wij hebben inderdaad een BAIE BAIE SKOON REIS GEHAD en genieten nu nog steeds na bij het uitselecteren van 1300 foto’s.

Het was de reis van ons leven. Mijn man en ik zijn nog nooit langer dan 2 weken van huis geweest en toen we na 26 dagen op het vliegveld van Johannesburg stonden, wilden we alle vier eigenlijk niet naar huis.

Onze toppers waren Cape Point (waar we met een Tour van Daytrippers met mountainbikes zelf langs de kust naar de Westkaap fietsten en vervolgens te voet naar de vuurtoren) en Golden Gate (bij zonsondergang met ons vieren helemaal alleen de zon onder zien gaan).

Ook de towntour door Port Elisabeth met Ezethu Tours van dhr. Sithembiso Foster (zie WWW.ezethutours.co.za) is een echte aanrader voor jullie Afrikareizigers. Het Red Location Museum dat in de township gebouwd is, wordt onterecht (nog) bijna nergens genoemd in reisgidsen.

Wat betreft de accommodaties, willen we toch nog even laten weten dat vooral heel erg gastvrij ontvangen werden bij De Old Drift Guest Farm.

Eigenaar Delano leek qua enthousiasme erg op Crocodil Dundee, met zijn hartverwarmende verhalen over de dieren en natuur (Hij organiseert zelf ook Game Drives in Addo, dus wellicht ook een tip voor jullie?)

Toen we ‘s middags belden dat we onderweg waren, werden we meteen uitgenodigd voor de braai ’s avonds en ook de volgende dag hebben we er heerlijk gegeten en lekker geslapen in prima kamers. Zelfs het verliezen van mijn trouwring in het Addo National Park, wist ik door de lieve aandacht even te vergeten. Een extra aanrader dus!

Ook willen we nog een compliment maken voor de prima routekaartjes en beschrijvingen naar de diverse logeeradressen. We hebben ons in 4000km geen enkele keer verreden op het laatste stuk naar de accommodaties. ’s Ochtends als we het kaartje van de avond bestudeerden, dachten we vaker “Wat moeten we hier nu weer mee”, maar als we dan ’s avonds bijna op het adres kwamen, wees het kaartje of de beschrijving ons prima in 1 keer naar ons logeeradres. Klasse!

Afgelopen weken werden we regelmatig gevraagd naar tips voor een eventuele reis naar Zuid-Afrika. We willen jullie verzekeren dat we onze goede ervaringen met Lekkerbly zeker doorgeven aan geïnteresseerden.

Alvast een prettige jaarwisseling, en veel geluk gewenst voor 2010 in goede gezondheid,

Met vriendelijke groet,

Loes Voncken