Personen: 3 | Periode: November 2008 |

Reis van Oost naar West en vervolgens naar het zuiden Kaapstad met een vervolg vanaf Port Elizabeth langs de zuidkant terug naar Kaapstad.

Het eerste gedeelte van de reis begeleid door Bart tot aan de Golden Gate, waar de reis t/m Kaapstead werd overgenomen door Gertie Tuinder, die ons naar Kaapstad bracht, waar vandaan wij, Piet en Vera, (Frank moest terug) op 9.11 ’s morgens met het vliegtuig naar Port Elizabeth vlogen. Hier werden wij opgevangen door Ivan van Geersom, met wie wij de resterende 10 dagen de het zuidelijk gedeelte verkend hebben om weer in Kaapstad te eindigen.

Alle drie moeten wij bevestigen, dat dit de mooiste reis van ons leven is geweest door een wonderschoon land. Deze manier van reizen geeft een zekere vrijheid en brengt je op plaatsen, waar je met een groter gezelschap niet zo gauw komt. Wat te denken van o.a. Pofadder, ver weggestopt in het binnenland.De overweldigende uitgestrektheid, verschillende landschappen, dat alles heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten.

Door de uitstekende begeleiding is het voor beide partijen één groot genoegen geweest.
Het is te hopen, dat de verstandhouding tussen de blanke, gekleurde en zwarte bevolking zich in gunstige zin verder mag ontwikkelen. Zij kunnen niet zonder elkaar.Een reis georganiseerd door Lekkerbliy bevelen wij dan ook bij eenieder die een trektocht door Zuid-Afrika wil maken van harte aan. Zij maken er iets moois van.

Vr. gr.
Piet en Vera + Frank van der Pluijm