Personen: 4 | Periode: Maart 2015 |

Hallo Anja,

Idd, we zijn er weer, inmiddels al weer hellemaal opgezogen door ons werk, maar met zo veel opgedane energie!! Echt onvoorstelbaar wat was het mooi.
Wat was het allemaal perfect geregeld, werkelijk uit de kunst.
De route was perfect, via kaapstad naar Johannesburg, en niet anders om, het mooist zat nu aan het eind, hoewel de eerste week niet gemist kon worden.
De rondleiding door het town ship was een belevenis en daardoor waren we ook gelijk gewend aan de mensen en hun manier van leven. We hebben prachtig mooi de tafelberg bezocht, in t Addo park hebben we de olifanten met de auto in gehaald, en in St. Lucia liepen we s’avonds naast de nijlpaarden! Bij de struisvogels zijn we s’ochtens wezen voeren, schapen gedreven met de honden en gekeken bij een struisvogel broederij. De Denne, wat een slaap plaats, mooier kont bijna niet worden, maar… ze waren allemaal mooi. Elke avond een verrassing. En dan Swaziland, werkelijk wat mooi, er in en er uit was nog een hele belevenis en het land zelf, wonderschoon. De mensen zo vriendelijk, en hun manier van leven, al die koeien langs de weg en die kindertjes in school uniformpjes!! Prachtig. Ook onze slaapplaats daar, we dachten te zijn verdwaald, maar nee, samen met Sytske in alle vroegte een tocht gemaakt te paard langs de buffels, zebra’s, apen en krokodillen, pfff hoe mooi kan t leven zijn. Uit eindelijk het kruggerpark, top, de tenten in lower sabie, alsof het lot er mee speelde, de twee mooiste tenten van t park, int hoekje, naast t hek, bij de rivier. Niet dat we heel goed hebben geslapen met al die geluiden om ons heen, maar wel heel bijzonder. We hebben heel veel wilde dieren gezien, nog een extra avond drive, maar helaas geen leeuwen. Kortom een reis om nooit te vergeten.

Als we het over zouden doen dan waren we een dag korter in krugerpark gebleven, hadden we dus onze laatste dag buiten het park door gebracht en zouden we 1 ipv 2 nachten in kirkwood zijn gebleven. Dan dus een nacht slapen ergens in de buurt van Port Elizabeth. Van al onze prachtige slaapplaatsen was die in kirkwood de minste, en voelden we ons buiten de hekken hier het minst veilig, maar dat zal hem waarschijnlijk aan ons hebben gelegen. Wat betreft de auto’s, dik voor elkaar. En ook de tussen vlucht, prima. De omgeving van Durban is ook wonderschoon, misschien hadden we in dit gebied wel een dag langer kunnen blijven. We hebben op onze reis ook melkvee bedrijven bezocht, kaasboerderij en een friese paarden fokker in pretoria.

Vanaf mijn telefoon stuur ik even een paar foto’s, maar jullie weten als geen ander hoe mooi het daar is.

fam de jong

Heel hartelijk bedankt voor het perfect regelen van deze geweldige reis, we hebben inmiddels veel reacties gehad van mensen om ons heen of we dit alles met een groeps reis hebben gezien. Mensen hebben toch een groot vooroordeel dat het er onveilig is. Het was ook eerst wel even wennen, maar we hebben ons nooit echt onveilig gevoeld. We melden steeds de naam Lekkerbly, samen met ons super enthousiaste verhaal komt er vast weer een nieuwe Zuid-Afrika ganger uit voort!

Nogmaals heel hartelijk bedankt, en veel succes met jullie reizen naar dit prachtige land.

Met vriendelijke groet,

Hendrika de Jong