Personen: 4 | Periode: September 2014 |

Dag Anja,

Bedankt voor het gezellige thuiskom mailtje en we wilden even laten weten dat we weer een fantastiche vakantie hebben gehad.

We hebben bijna 4000 km heel veilig gereden en “maar” 2 x een lekke band gehad. De eerste had voorkomen kunnen worden als de verhuurder naar ons geluisterd had want de bandenspanning was inderdaad te hoog.(weten voor een volgende reis dat we dit bij een benzinepomp kunnen laten meten) We hebben ervaren dat rijden door Namibie, in deze tijd, prima te doen is met een normale auto. De dagafstanden waren niet te lang. Alleen de weg naar Palmwag Lodge hebben wij als lang ervaren m.n. door de slechte toestand van de weg. We hebben de slechte weg heen en terug gereden omdat het op de heenreis veel te heet was om naar Twijfelfontein te gaan. We vonden het, achteraf, dan ook jammer dat in Palmwag geen 2e nacht te boeken was. Maar…, toen we 2x de woestijnolifanten tegen kwamen maakte dat veel goed.

De locaties die jullie hadden uitgezocht waren heel verschillend. Ze waren allemaal geschikt en iedere plek had zijn eigen charme en de meesten gaven een echt Afrika gevoel. Uitschieter vonden wij Seebreeze (jullie moeten de groeten hebben van Bennie) en de Living Desert Tour. Ook de gastvrijheid bij  Etosha Mopane Village was ongekend en slapen in een luxe tent was heel geslaagd. De eigenaar is bovendien een fantastische kok en we hebben daar het lekkerst van de hele reis gegeten.

Ik weet niet of jullie Toshari Lodge standaard aanbieden (of dat dit door onze late boeking was). De lodges daar gaven ons een Center Parc gevoel en hebben niets authentieks.

Verder was, zoals we van te voren al aangaven, Etosha het hoogtepunt van de reis en hebben we in de omgeving van Namutoni o.a.16 leeuwen en 3 cheeta’s gezien. De laatste rustdagen in het Waterberg Restcamp waren een goede afsluiting om uitgerust naar Nederland terug te gaan.

Baie danke voor de goede organisatie en de routemap, (de Garmin liet het af en toe afweten) waardoor we niet hoefden te zoeken.

We hebben nu 3 bijzondere reizen met jullie gemaakt en mochten we ooit terug gaan dan weten we jullie te vinden.

Groet, Arie en Rita de Boer