Personen: 4 | Periode: Februari 2009 |

Goede morgen,

Bedankt voor je welkomst groet. Het was niet de eerste keer dat we in Zuid Afrika waren. Het was weer heel fijn. Bart bedankt voor het regelen van mijn achtergebleven koffer. Ook voor het regelen van reparatie van de niet werkende achterlichten. Wat alleen een kapotte fuse (zekering) bleek te zijn. Hulde tevens voor de politie van Knysna, die geen boete uitschreef, maar ons met zwaailicht escorteerde naar Bay View Guest Apartments. Eigenares Poppie die voor ons een bedankmail naar de politie heeft gestuurd.

Verder leuke adressen met ieder een eigen charme, wat het geheel wel spannend maakte. Hoewel ik het Engels redelijk beheers, was het toch leuk om mijn Afrikaans weer op te frissen. Dat mag dan wel Holikaans zijn, de reakties waren toch wel: He jij praat Afrikaans. De reistips die jullie gaven hebben we veelal opgevolgd. Dan hoef ik niet te vertellen dat we allemaal genoten hebben.

Ik begreep dat Red Stone Hills Farm voor jullie nieuw was. In jullie concept is dat toch wel een aanrader. Je ben wel een beetje buitenaf, maar de service is echt goed. Voor R95 werd er de tafel in ons huis gedekt en een uitgebreide bobotie gebracht. Je kunt ook kiezen voor een braai op je eigen stoep zodat van de prachtige zonsondergang kunt genieten. De sterrenhemel en de zonsopgang is daar ook schitterend.

Cathytours in Kaapstad doet het ook heel goed. Veel informatie. Ik vertelde dat ik in 1957 emigreerde naar Zuid Afrika. Ze liet me de aankomsthaven zien en het station waarvan we vertrokken naar Johannesburg (36uur in de stoomtrein) We hebben veel buitenshuis gegeten. Voor onze begrippen goedkoop. Het Volkskombuis, in Stellenbosch vonden we bijzonder goed. Leuke kaart, mooie wijnen en goed advies en bediening en goed te vinden en veilig parkeren. In het Bosman restaurant (Grande Roche Hotel) kun je heerlijk buiten lunchen en heb je het schitterende uitzicht erbij cadeau.(prijs valt echt mee)

Het is wel een heel verhaal geworden. 5 sterren hotels heb je over heel de wereld zelfs zijn ze 6 sterren hotel in Kaapstad aan het bouwen.

Jullie patroon lijkt me alleen in Afrika te zijn.

Het ga jullie goed
Fam. Donker