Personen: 2 | Periode: Februari 2009 |

Hallo Anja (en de rest van het team)

dankjewel voor de hartelijke “thuiskomstmail”.Erg attent!

We hebben zeker genoten van onze reis en zijn nu aan het nagenieten dmv het tonen van film en foto’s aan de thuisblijvers! We zijn verrast door de vriendelijkheid bij de verschillende guesthouses, en door de belangstelling en hulp van het Lekkerblyteam in Zuid Afrika.

We hebben ervaren dat onze reis zorgvuldig door jullie is gepland en rekening is gehouden met onze persoonlijke wensen! Dank daarvoor. Omdat mijn ideeën van het leven in Afrika niet overeenkwamen met de werkelijkheid is het een andere vakantie geworden dan ik had verwacht. Ik heb veel facetten van Z.A. gezien en in ieder geval een goed beeld gekregen van de verscheidenheid van jullie land.

De,door jullie uitgezochte, hotels en guesthouses overtroffen elkaar in luxe, prachtige ligging,mooie uitzichten en heerlijk eten!! Jammer vind ik dat de “zwarte”bevolking op papier wel gelijk is aan de blanken, maar in de praktijk absoluut niet. Ook het verschil van arm en rijk vond ik schrijnend. Schitterende landhuizen en golfterreinen naast township’s. Ik voelde me daar heel rijk(en dat ben ik ook naar z.a. begrippen) maar niet altijd gemakkelijk. Tot mijn schande moet ik zeggen dat het heel snel went om bediend en verwend te worden !! Dat valt dus nu wel weer even tegen!!(antwoord is – Zuid-Afrika is een land vol contrasten met veel moois maar heeft ook net als vele andere landen de nodige problemen. het mooie is dat er door bijna iedereen hard aan gewerkt word en de stemming behoorlijk positief is.)

Alles waar jullie qua organisatie verantwoordelijk voor waren was goed geregeld. Alleen bovenstaand probleem en het weer vielen wat tegen, maar ondanks dat was het een hele mooie ervaring en nu herinnering!! Baie dankie!! (ik heb genoten van jelle grappige taal en het feit dat we met bijna iedereen hollands konden praten!),

tot ziens (we wensen Simon en Bart een fijne reis in Botswana!!)

Johan en Marian Verwoerd Vierenhalm