Personen: 2 | Periode: Oktober 2007 |

Anja en Simon, Sarah en Bart, Monica

Toen wij al weer meer dan 9 maanden geleden voor het eerst contact zochten met Lekkerbly voor onze wereldreis naar Zuid Afrika, konden wij niet weten hoezeer jullie dit voor ons zouden waarmaken. Nu kijken wij terug op de meest indrukwekkende en afwisselende vakantie die wij ooit meemaakten, echt een wereld vakantie. Van de droge vlakten in Kruger tot het hooggebergte bij Golden Gate National park en de oceaan bij Tsitsikamma, het een was nog imposanter dan het andere. En dan al die dieren, op zo vele plaatsen, het is een kwestie van boffen, maar toch.

Wat ons ook opviel bij de reis, zoals jullie hem voor ons maakten, is dat jullie bijna stiekem ons over routes stuurden waarvan hier nog nooit iemand heeft gehoord, maar die lokaal een toeristische attractie zijn zoals de Maloti route aan de rand van Lesotho.

En dan de plekjes die jullie ons bezorgden: met hoeveel plezier denken wij terug aan de huiselijke zorg van Erina in Kirkwood en Gert en Alida in Pretoria, de deftige maar ook gastvrije ontvangst in Comfrey (Gerda reed speciaal voor ons met haar 4×4 bakkie naar de top van de Joubert pas omdat wij zo van bergen en bergen- bloemen houden) de bijna overdadige ontvangst door Luc en Hilda in Robertson, en de goede zorgen van Maarten in Kaapstad die telkens klaar stond om de weg te wijzen, te adviseren…. Het was werkelijk grandioos.

Een apart compliment voor Bart die ons dagje Pretoria tot een gezellige geschiedenisles maakte bij het Voortrekker monument… Moeten wij nog verder gaan? Heel veel dank voor jullie team dat zoiets mogelijk maakte, wij hebben genoten!

Wim en Dee van Helden, Barendrecht