Personen: | Periode: Juni 2009 |

Goedenavond Anja,

Nogmaals willen wij jullie hartelijk bedanken voor de geweldige reis en vakantie in jullie mooie land.Dank zij jullie goede zorgen en verzorging is het een onvergetelijke vakantie geworden! Wij zijn nog steeds aan het nagenieten en dat zal nog wel even zo blijven!

Een klein negatief puntje is dat wij, door een steentje, een sterretje in de voorruit hebben opgelopen. Dit is bij het inleveren van de auto in Kaapstad genoteerd.Vandaag zag ik op de (electronische) afrekening van mij visacard, dat er een tweetal bedragen (in ZAR) is afgeschreven door Budgetcar.Maar, zoals in eerdere mailwisseling is gebleken, hebben we het eigen risico afgekocht en vragen wij ons af hoe wij dit bedrag kunnen terugkrijgen van Budgetcar.Helaas hebben wij geen juist adres van hen hier in Nederland en hopen dat jullie dat wel voor ons hebben.Via een formulier kunnen we dat kennelijk terugkrijgen.(antwoord is – Klopt. Wij gaan weer precies na waarvoor het geld is afgeschreven en daarna ontvangt u een formulier – bekeuringen worden uiteraard niet vergoed!)

Is het niet te veel moeite om ons verder te helpen? We zouden er heel blij mee zijn.Alvast onze hartelijke dank.(geen punt. Dit is gewoon onderdeel van onze service)

Met vriendelije groet,

Rolf Timmers