Personen: 2 | Periode: December 2010 |

Hoi Anja en Simon,

Allereerst een geweldig en gezond 2011 gewenst. Ik had beloofd een iets langer verslag van de vakantie te sturen, dat gaat nu dan gebeuren.
We werden netjes opgehaald van het vliegveld. De volgende morgen was iemand van het verhuur bedrijf netjes op tijd om de papieren van de auto te regelen( ze hadden de auto de vorige dag al gebracht). Na even de weg gevraagd te hebben konden we op weg naar Pilanesberg. Na de eerste Game drive kon de vakantie voor Ria al niet meer stuk. We hadden het geluk om na een aantal dieren een baby Olifant te zien.

Hierna een nachtje bij “Siësta Guest House”. Wat een luxe. Heerlijk tot rust kunnen komen na het hectische auto rijden door Johannesburg. Ik begon me echt af te vragen of er verkeers regels zijn. We konden zelfs even spelen met twee welpjes. Het avond eten was geweldig. De gast vrouw heeft ons nog geholpen met een verloop stekker voor de laptop( de wereld stekker past niet in Zuid Afrika, zelf een verloopstekker gekocht in de supermarkt en aangepast).
Hierna naar het mooiste uitzicht van de vakantie. Wat een plek. We moesten op een zeker moment naar binnen om dat het koud werd, maar anders zou je buiten blijven. De volgende morgen hadden we bezoek van een baviaan in de keuken. Hij(zij) schrok erg van mij en dat was een geluk voor ons. Hij was al begonnen aan ons ontbijt. Het probleem met het raam werd na melding keurig verholpen. Hierna Mokala. Een heel mooi park, zelfs na een hele heftige regenbui en geen four wheel drive gehuurd te hebben. Maar een fantastisch uitzicht van uit het huisje.
Bij Libby werden we heel hartelijk ontvangen. En je bent in een oase van rust. Als je het restaurant niet kunt vinden dan gewoon terug rijden en nog een keer vragen. De volgende morgen werd ons verteld waar de supermarkt was zonder dat we er om gevraagd hadden.
Kgalagadi national park is erg groot en erg mooi. Je moet hele afstanden rijden om wild te zien, maar de rest van de natuur is ook erg mooi. Bij de nesten van de wever vogels vraag je voortdurend af hoe kan het blijven hangen in de boom of elektriciteit’s palen. En overdag erg warm. Dus bij de airco in de auto of binnen blijven.

In Augrabies vonden we de waterval wat tegen vallen(te weinig water). Maar je kunt er hele mooie wandelingen maken. En dan kom je de dieren van zelf tegen. Hierna een lange maar hele mooie autorit. De kleuren die je in de Karoo allemaal ziet. Fantastisch. En dan zie je in het nationale park toch nog weer andere dieren. Hebben wij zoveel geluk, of heeft iedereen dat? Wat een stilte en uitzicht in de vallei der verlatenheid. Je zou de tijd helemaal vergeten.
In het Addo elephant park zat ik ‘s morgens op 2,5 meter van een duikertje. het beestje had mij wel zien zitten op het terras maar ging rustig door met eten. Bij de game drive met de ranger hebben we niet heel veel dieren gezien, maar hij heeft er wel heel veel over verteld. En dat is toch interessanter dan lezen in een boekje.

In het mooie Tsitsikama kun heerlijk tot rust komen. En heel erg mooi wandelen. Veel meer hebben we dan ook niet gedaan. In Outshoorn hebben we natuurlijk alles gedaan wat van een toerist verlangt wordt. En dan kom je aan bij “la Plume”. We begrijpen nu ook waarom Anja zo enthousiast was toen ze ons vertelde dat ze ons hier had ondergebracht. Wat een luxe. Had je voor ons de bruid suite geboekt? “S avonds grandioos lekker gegeten. Helaas was Ria ‘s avonds te moe om in bad te gaan. De kamer met badkamer is daar bijna net zo groot als ons hele appartement. En ‘s morgens is de auto gewassen. Helaas was het maar voor een nacht.

In Hermanus hoorden wij dat er nog steeds walvissen waren. Je hoeft zelf niet te bellen, dat wordt voor je gedaan. De volgende morgen met Hermanus Whale cruises de zee op. En of ik ze gezien heb. Ria helaas wat minder, want ze werd ziek. Ze voerden voor ons een show op. Ik ben toch heel erg blij dat je niet zo snel een accommodatie voor ons kon vinden in Stellenbosch. De wijngaarden hebben toch wel gezien en Stellenbosch ook.
In Kaapstad werden we denk ik het meest gastvrij ontvangen. Ook door de mensen die daar werken. Bij andere lodge’s zie je ze bijna niet. Maar hier hebben we een aantal keren met het bedienend personeel gesproken. Dan dan blijkt dat alles toch anders is als in Europa. Kaapstad is een erg mooie stad. We hebben het geluk gehad om de tafelberg met en zonder tafelkleed te zien en er bovenop geweest natuurlijk. Alles gezien wat hoort. Maar Waterfront was niet ons ding. Leuk als je nog souvenirs moet hebben, maar dan vonden wij Green Markedsquare een stuk leuker(dit wist ik nog van de vorige reis). Twee keer zijn we ‘s avonds lopend uit eten geweest. Eerst hadden wij onze bedenkingen hier over, maar er werd ons verzekerd dat het geen enkel probleem zou zijn. En dan breekt de laatste dag aan. Wij zouden de Kaap gaan doen. Dan word er nog even verteld dat je de kamer wel kunt houden tot dat je naar het vliegveld moet ‘s avonds. Dan kun je nog even douchen en omkleden voor dat je naar het vliegveld gaat. En dat allemaal voor niets.

Nu begrijpen jullie misschien waarom wij zo van de vakantie hebben genoten. Doordat jullie de meest fantastische plekjes hebben uitgezocht voor ons. Alles goed geregeld hebben. En omdat we alleen maar hele aardige mensen hebben ontmoet.

Ria heeft gezegd dat ze nog wel een keer terug wil en dan komen we zeker weer terug bij jullie.
Heel hartelijk bedankt voor een onvergetelijke vakantie. We zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen.

Groet Tonny en Ria

P.S. De auto deed het prima.