Personen: | Periode: April 2011 |

Fam. Brokke,
Laat ik u eerst maar eens bedanken voor de organisatie van onze reis naar Namibië. Het is misschien een beetje laat, maar eerst wilde ik alle creditkaart gegevens verwerkt hebben. We hebben een redelijk goed verlopen reis gehad. De wegen vielen wel tegen, mijn vrouw zei onderweg: Je dacht dat je vakantie had, maar het autorijden hier is werken! Dit kwam denk ik vooral door de vele regen die er in het regenseizoen gevallen is, men vertelde mij 6x de normale hoeveelheid.

Dit brengt mij op mijn eerste opmerking, een vierwiel aangedreven auto was nu wel zo prettig geweest, maar af de vierwiel Kia voldoende zou zijn geweest vraag ik mij dan af. Jullie moeten toch geweten hebben voor ons vertrek, dat er zoveel regen gevallen was? (wat hier is gebeurd is zeer uitzonderlijk en is in geen 50 jaar voor gekomen. Het heeft iedereen verrast en enorm veel schade en overlast veroorzaakt. Meestal zijn de wegen goed begaanbaar na de regens en stopt de regens ruim voor april/mei, maar tegen alle verwachtingen bleef het door regenen. Ook sommige geasfalteerde wegen zijn van het ene dag op de ander weg gespoeld in een periode dat iedereen verwachte dat de regens over zouden zijn. Ik ben er zelf geweest (eind mei begin juni) met een gewone midden klasser en had ook last van overtollige water en wegen. Hoewel het rijbaar was moest ik veel meer dan normaal opletten. In vervolg zullen wij in dit soort gevallen 10 dagen voor vertrek de optie aanbieden een grotere auto dat prettiger rijd (niet noodwendig 4X4) tegen bijbetaling te bieden)

U wilde nog weten hoe of het ging bij Nata, er wordt hier 130 km nieuwe weg aangelegd. Dit stuk rijdt je nu over een voor nood aangelegde asfaltweg, hier kan je gemiddeld toch wel tussen de 70 en 80 km p.u. rijden. Over een jaar zal dit een heel eind klaar zijn.(ik heb het zelf gezien en was teleur gesteld met de vordering. Ik verwacht dan ook niet dat het klaar zal zijn in de tijd dat zij er voor hebben neer gezet. Ook is het stukje noodweg dicht bij Nata inmiddels in zeer slechte staat.)

Zoals ik al schreef, het was een mooie reis met erg veel water in de Victoria Falls, ook de Okavanga vond ik een belevenis met een oudere, rustige gids die je letterlijk alles liet zien! Als we weer gaan, gaan we alleen naar Etosha en de Caprivi strip, maar dan in november, andere tijd, andere omstandigheden!

Nogmaals bedankt voor alles en misschien tot ziens!

Met vriendelijke groeten Co en Lien Deurloo