Personen: | Periode: Oktober 2011 |

Erica,

Hierbij onze feedback m.b.t. een aantal onderdelen:

1. Accomodaties: prima wat ons betreft; van voldoende niveau; schoon, mooie ligging etc.; alleen Hermanus vonden we duidelijk minder; zowel de kamer zelf (hier en daar oud en gebrekkig) en de ontvangst (niet aanwezig/ongeinteresseerd).
– in Lady Grey waren we graag langer geweest; volgens Simon een suf dorp, maar o.i. waren er de nodige dingen te doen in de omgeving en is de accomodatie prima en de ontvangst uiterst plezierig.
– Cederberg/Elandsberg is zeker niet luxe, maar was een prachtige omgeving en de ontmoeting met Annette en Chris du Plesis zeer bijzonder; ook de twee excursies daar.
– Brandwag hotel/Drakensberg was uitstekend, zowel de kamer als ontbijt en diner; alleen vroegen wij ons af waarom jullie ons niet in de chalets direct naast/aan het hotel hadden geboekt; die stonder bijna helemaal leeg en lagen prachtig. (deze chalet staan niet voor niets leeg. ze zijn in zeer slechte staat van onderhoud en zullen binnenkort helemaal worden “ge-upgrade” waarna wij wij weer met graagte ze aanbieden)
– in Swaziland waren we ook graag langer gebleven; zeer aardige Belgische en praktisch makkelijk bereikbaar.
– het huisje in Tsiziikama lag fantastisch; geweldige plek.
– Marianne wijnestate een prima plek met enthousiaste jonge mensen.
– ook het huis in Kaapstad lag prachtig; Sharon was zeer behulpzaam in het vinden van routes en andere suggesties.

2. Mensen: de start met Joka was perfect; we keken na onze excursie in Pretoria anders aan tegen de geschiedenis van ZA en hebben gedurende reis een beetje proberen te kijken door de ogen van de voortrekkers. Vanaf het eerste begin in Pretoria waren de gastvrouwen en heren zeer behulpzaam en informatief. Uiterst waardevol.

3. Veiligheid: geen enkel probleem; hebben ons strikt gehouden aan jullie instructie en die van gastheren/vrouwen; een keer in Stellenbosch een poging om ons bij het geld opnemen te “verwarren”.

4. Land: Anja suggereerde destijds om Dalene Matthee te lezen onderweg; hebben we gedaan; was zeer bijzonder: ons verblijf/hike in het bos in Knysna en “Kringe in ’n bos” te lezen. Dank!

5. Auto: deze voldeed (VW Polo), maar was niet conform contract; Simon sugereerde destijds een wat grotere/middenklasse auto te nemen, vanwege het aantal kilometers (inderdaad bijna 6000); maar er was bij Budgetcars alleen een Polo beschikbaar terwijl Toyota Corolla of gelijkwaardig was gecontracteerd; i.p.v. een polo was een VW Golf dan gelijkwaardig geweest; we hebben daarover nog wel even geredetwist met de man van Budget, maar er was geen andere auto beschikbaar; we hebben wel gemerkt dat we op het punt van comfort een mindere auto hadden. (een VW Polo is volgens de verhuurder in de zelfde klasse als een Corola iets waar wij ook niet geheel mee saam stemmen maar zo is het nu eenmaal).
Ik had al aangekondigd dat ik bij de verhuurder het verschil tussen een B en C klasse auto wil claimen; mijn vraag is of ik dit zelf zal doen of dat jullie daarin een rol spelen. Hoor ik graag van jullie

We zouden zo weer op pad willen in/naar ZA. Zoveel plekken zijn een langer verblijf waard. We hoorden van Marry en Siebe dat zij dat binnenkort ook gaan doen via jullie. Tot de volgende keer dus!

Hartelijke groet,

Ellen en Bert de Gans