Personen: | Periode: Januari 2010 |

Dag Anja,

Ja we zijn weer terug op onze stek en dat valt niet mee na drie weken mooie zomer. We hebben een heel fijne vakantie gehad en zouden zo wel weer terug willen. De logeeradressen, meerdaags verblijf en de onderlinge afstanden hebben wij allemaal als erg prettig ervaren.

In totaal hebben we toch nog rond de 2000km gereden. Goed de weg vinden zonder TomTom lijkt ons een hele opgave. In ZA worden inplaats van een duidelijk adres vaak de lengte- en breedte coördinaten aangegeven. De Tom Tom heeft deze mogelijkheid ook maar het is eerst wel even zoeken om het te kunnen instellen. Wij zijn overal met erg weinig gezoek gekomen. (Soms is het beter zonder Tom Tom te rijden maar we werken er aan om het nog makelijker te maken.>) Dat het anders ervaren word is ook te lezen bij de reisverslagen 2009 (Familie Voncken november 2009)

We hebben een paar puntjes voor Lekkerbly om aandacht aan te besteden.

-Als je van Swellendam naar de Hoop Nature Reserve rijd is het veel leuker om te rijden via Malgas inplaats van via Bredasedorp. Je gaat de Breede Rivier dan over met de enige nog met de hand bediende pont van Z.A.. Prima onverharde weg.

-Het restaurant in het natuurpark is goed maar de winkel stelt nauwelijks iets voor. Wij waren helemaal niet van de selfcatering dus voor ons was het geen enkel probleem. Maar iemand die denkt zelf gezellig even te gaan bakken en braden komt bedrogen uit. In ons verblijf waren niet voldoende pannen en nog meer zaken. Kopen in de winkel…niet dus hetgeen betekent allemaal zelf van te voren inslaan en meenemen. (Bedankt! we geven het nu wel door aan alle die daar heen gaan.)

-Het kleine dorpsmuseum in Darling is de moeite waard om te bezoeken.

-Het beduidend grotere Village museum in Stellenbosch trouwens ook.

-Voor echte museumfanaten die graag bereid zijn om in wetenschappelijk verantwoord ingerichte vitrinekasten te kijken en ook veel te lezen is het Museum van de Caab (daar gaan we weer) aan de R45 tussen Paarl en Franschhoek een echte aanrader. www.solms-delta.co.za

En afrondend. We zijn naarmate de vakantie vorderde hoe langer hoe meer het gesprek niet maar meteen in het Engels begonnen maar met met de vraag of we langzaam Nederlands mochten spreken om te proberen of we elkaar konden verstaan ja? Meestal baie sukses verzekert!!!! We hebben genoten en het smaakt naar meer.

Mvg.

Ria & Rob