Personen: 2 | Periode: April 2011 |

Beste Anja, Erica en Simon,

Hoewel we elkaar na onze reis al gesproken hebben, willen we jullie langs deze weg toch nogmaals bedanken voor het regelen van onze reis door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. In de 37 dagen dat wij onderweg zijn geweest hebben wij 9000 kilometers gereden over goede en slechte wegen door deze prachtige landen. Mede dankzij jullie goede tips hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt.

Kaapstad en het schiereiland zijn fantastisch, jammer dat er een staking was zodat we niet naar Robbeneiland konden. De Fish River Canyon, Sossusvlei, Etoshapark, Victoria Falls (met helicoptervlucht), Chobepark en Okavango Delta waren de absolute hoogtepunten op deze reis. Ook de bezoeken aan de San (vanuit Gobabis) en Himba’s (vanuit Opuwo) waren zeer bijzonder. De ontvangsten, accommodaties en eten waren bij nagenoeg alle overnachtingsadressen uitstekend. Zowel in Pom Pom (Okavango Delta) als op de Monate Game Lodge (Waterberg Gebied Zuid Afrika) zijn we echt in de watten gelegd. Dat sommige gravelwegen slecht berijdbaar waren, was een gevolg van de uitzonderlijke regenval in met name de maanden februari en maart. De weg van Kasane naar Nata is over ongeveer 100 km nog steeds zeer slecht en het ziet er niet naar uit dat de nieuwe weg spoedig gereed zal zijn.

Nog elke dag genieten wij na van onze prachtige reis en de vele mooie foto’s. Als je eenmaal in Afrika, zoals wij in Namibië en Botswana, geweest bent dan wil je zo weer terug. Het is net een virus dat in je lichaam gekropen is. Het continent van de dieren en de mens mag er van genieten.

Wij kunnen echt iedereen aanraden via jullie een reis door zuidelijk Afrika te maken, want ons is gebleken dat jullie op elk overnachtingsadres bekend zijn en men vol lof over jullie is.. en terecht!

Nogmaals bedankt
Erik en Marijke Bodenstaff