Personen: 2 | Periode: September 2011 |

Hallo Erica,

We hebben een bijzonder goede, fijne en mooie vakantie gehad in Zuid-Afrika!
Alles was goed georganiseerd, behalve een paar dingen:
Bij Liza’s cottage ( onze eerste slaapplaats ) zouden we de huurauto in de middag om 15.00 uur ophalen, maar de auto werd gebracht om 9.00 uur in de ochtend, maar dat vonden we niet zo erg. (dit gebeurd hellas soms door interne comunicatie problemen bij de verhuurder. Wij hebben het probleem bij hun neergelegd en er word aan gewerkt)
En de koelbox die we besteld hadden was ook niet aanwezig bij Liza’s cottage. Die heeft de eigenaar van Liza’s cottage voor ons opgehaald en dat was natuurlijk heel erg aardig.(wij hebben de afspraak met Gert en Alida dat zij ons hiermee helpen)
In het Golden Gate NP was het ook niet goed geregeld: we kwamen ‘s avonds in het donker aan en toen moesten we ons eerst ergens melden wat 20 km. verder lag dan de Basotho Village waar we sliepen.
Dus we kwamen eerst langs de villages waar we sliepen, toen moesten we eerst 20 km. doorrijden om ons aan te melden en toen moesten we weer 20 km. terugrijden naar onze village, dat was echt onzin!
En toen we eindelijk bij de villages aankwamen was het pikdonker en er was niemand die ons de weg kon wijzen naar onze village, dus we wisten niet in welke we sliepen! Daar moesten we zelf maar achter komen! Heeeel vreemd!(wij geven duidelijk aan op onze route beschrijving hoe lang het rijden is en ook dat er op tijd vertrokken moet worden! Op de route beschrijving die wij al jaren gebruiken staat na onze mening duidelijk aangegeven waar de receptie is en niet eerder hebben wij hierover klachten gehad. Wij kijken er wel weer na en indien nodig passen wij het aan)
Dat waren de minder leuke dingen die we hebben meegemaakt, maar verder was alles zeer goed.
Vooral Comfrey GH en La Plume waren toppers, maar de andere slaapplekken waren ook bijzonder goed en we hadden bijna overal een bad bij, waar ik ook om had gevraagd, dus dat was goed geregeld!
En bij Daniel’s Cheetafarm hebben we jonge leeuwtjes van 6 weken oud mogen vast houden, dat was geweldig!
En Chris heeft van de Bloukransbrug gesprongen en dat vond hij te gek.
We hebben het bijzonder naar ons zin gehad in Zuid-Afrika en we willen jullie hartelijk bedanken voor deze mooie en bijzondere reis!

Met vr. groet,

Chris Birnie
Cobie van Roekel