Personen: 3 | Periode: Oktober 2014 |

Hallo Anja, Erica en de rest van het Lekkerbly team,

Het was een fantastische reis door Zuid Afrika en het zuiden van Namibië waarbij jullie ons geweldig geholpen hebben met het samenstellen ervan. De informatie die we van jullie hebben gekregen was een prima aanvulling op de gps die we bij de auto hadden.

Een paar hoogtepunten:
We hebben ons contact met Foy, de eigenaar van Penny Farthing in Dundee, hernieuwd en we zijn veel te weten gekomen over de geschiedenis van de battlefields. Toen we hier pech met de auto kregen zijn we goed geholpen door Sunny Cars.

Ja; Drakensbergen was helaas nogal koud maar de bedden hadden een “elektrieke deken” en er was voldoende hout om de openhaard op te stoken. De uitzichten vanuit het chalet waren adembenemend en ’s morgens hoorde je de jakhalzen de zon begroeten.

De enthousiaste eigenaar en personeel van het guesthouse in Kimberly hebben ons vele ideeën aan de hand gedaan om de stad te bezoeken.

De week in Kgalagadi was goed besteed want we hebben verschillende leeuwen, een cheeta familie die een springbokje gevangen had en zelfs een luipaard gezien. Alleen het chalet in Twee Rivieren is ietwat onhandig ingericht want er zijn 2 bedden in de keuken en  2 in de woonkamer waarachter de badkamer ligt. Als je dus in de keuken slaapt moet je door woonkamer om te gaan douchen. Mata Mata is veel prettiger en Kgalagadi tented camp is geweldig!!!

In Namibië waren met name Stampriet en Luderitz fantastisch. Op het Farmhouse in Stampriet kregen we een rondleiding van een enthousiaste kaasmaakster. De maaltijden hier zijn uitstekend; chapeau voor de kok! Luderitz is helemaal in de oude staat hersteld en ze zijn het treinstation aan het aanleggen. We zijn benieuwd of er toeristen treinen vanuit Keetmanshoop naar Luderitz gaan rijden. Dat lijkt ons een speciale ervaring.

Als laatste: Paarl met het gastvrije Belgische wijnmakers echtpaar (Mooibly Guest Farm). Ook weer een aanrader: zo gezellig en de omgeving brengt je na zo’n lange reis (9000 km in 8 weken) heerlijk tot rust.

Wij zijn nu een aantal keren in zuidelijk Afrika geweest en willen ook nog van andere landen genieten. Maar als we toch weer heimwee krijgen dan zullen we deze tocht zeker weer via jullie regelen.

Groeten van Jannie en Rik van Hout