Personen: 2 | Periode: Oktober 2012 |

Beste Erica, Anja en Simon,

Wij zijn alweer even terug van onze onvergetelijke reis uit Zuid-Afrika en wij worden weer meegezogen in de Nederlandse cultuur. Maar elke dag denken wij toch terug aan onze fantastische vakantie in Zuid-Afrika. De begeleiding van jullie, voornamelijk van Erica, en alle reserveringen waren voortreffelijk. Onze dank hiervoor is zeer groot.

Op 13 oktober zijn wij naar Johannesburg vertrokken voor een reis van ruim 5 weken. Wij hebben Seweto bezocht met een door jullie geregelde gids en via de Magoebaskloof zijn wij naar het Krugerpark gegaan voor 5 dagen op vier verschillende plaatsen. Soweto was erg indrukwekkend en de Magoubaskloof was erg mooi. In het Krugerpark hebben wij veel dieren gezien,ook vier van de vijf “big five”, maar het luipaard bleef onvindbaar. Maar wij hebben erg genoten van de vele dieren die wij in het park hebben gezien.

Toen door naar Graskop, waar wij dezelfde dag de Panoramaroute hebben gedaan. Het was die dag prachtig weer, veel zon en de beslissing was goed, want de volgende dag was het mistig en dus was er toen niet veel te zien. En nu konden wij prachtige foto’s maken van het uitzicht, de rondavels en de potholes.
Daarna door naar Swzaziland, waar wij in Mvubufalls genoten hebben, een prima hotel met een goed restaurant en met hele lieve eigenaren. Met Greet hebben wij de scholen bezocht die zij financieel ondersteunt.

Swaziland is prachtig en eigenlijk hebben wij -ondanks de drie dagen- te weinig tijd gehad om dit land goed te bekijken. Dus misschien nog eens terug?
Hierna door naar St.Lucia. Het weer was minder goed, het had daar de laatste tijd veel geregend, wat zij daar in 20 jaar niet hadden meegemaakt. Veel nijlpaarden in de omgeving en ’s avonds lopen zij dan ook geregeldin het dorp tussen de huizen om gras te eten. Door naar het Zhluluwipark, Een prachtig bergachtig park en eigelijk een mooiere natuur als het Krugerpark.

Daar hebben wij veel neushoorns gezien en 1 neushoorn kwam zelfs wel heel dichtbij de auto. toen naar Durban en vervolgens naar Port Elizabeth gevlogen ’s morgens heel vroeg, maar wij waren daardoor wel al vroeg in de middag in Tsitsikamma met een prachtig uitzicht op de oceaan. Daarna de tuin- en wijnroute (Oudtshoorn en Stellenbosch) op weg naar Kaapstad, waar wij 3 nachten hebben overnacht in een B&B met een fantastisch uitzicht op de Tafelberg en de Atlantische Oceaan aan onze voeten..

Een onvergetelijke reis en wij hebben zoveel lieve mensen ontmoet en alle guest houses waren fantastisch.

Erica, Anja en Simon, bedankt voor het organiseren van deze reis. Wij hebben enorm naar deze reis uitgekeken en de hele reis is perfect gegaan. Eigenlijk willen wij weer terug naar dit prachtige land. Als Afrika eenmaal in je bloed zit, dan wil je weer terug.

Baie, baie dankie voor deze fantastische reis.

Erik en Marijke Bodenstaff