Sandwich Harbour Tour

Sandwich Harbour Tour
Sandwich Harbour Tour

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving deze excursie in uw reis wilt opnemen, vraag gerust een persoonlijk gratis reisadvies en prijsopgave voor een op maat gemaakte reis aan. Als erkend reisbureau en specialist voor Zuidelijk Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken!  Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Sandwich Harbour… als u daar nog niet bent geweest is het zeker iets dat u op uw lijstje moet zetten. Waar anders in de wereld kunt u de Atlantische oceaan aan uw ene kant zien terwijl u aan de andere kant sommige van de hoogste en oudste duinen in de wereld kunt zien. Dit gebied is ook nooit het zelfde en verandert altijd.

Het heeft de naam Sanwich Harbour maar het is eigenlijk nooit echt gebruikt als haven. De naam Sandwich Harbour komt uit de tijd dat het werd gebruikt door walvis en visboten toe men er nog in kon varen. Echter verzandde de haven en is het nu meer bekend om zijn vogel leven. De toer begint om 09:00 vanaf de pier in Walvis Bay Yacht Club gebied. Omdat de toegang tot dit gebied ook wel bepaald wordt door het tij kan het zijn dat er een andere vertrek tijd zal zijn. Na vertrek gaat u richting het zuiden en stopt u bij de lagune waar grote groepen flamingo’s te zien zijn. Onlangs werden de vogels geteld en kwam er uit dat er een record aan flamingo’s in de gebied zijn waar onder ook ander vogel soorten. De volgende stop is boven op een duin vanwaar u een schitterende uitzicht krijgt over de zout ontginning gebieden.

Sandwich Harbour Tour
Sandwich Harbour Tour

Dit zout wordt over de gehele wereld geëxporteerd waaronder Europa waar het wordt gebruikt tegen de sneeuw en ijzel. Vanuit daar gaat u de Kuiseb delta in met zijn unieke en interessante eco systeem. U kunt hier springbokken en jakhalzen zien. U gaat verder over de zoutvlaktes naar de grens van het Namib Naukluft Park. Eenmaal binnen deze park rijdt u naar het strand . Bij Sandwich Harbour krijgt u de kans om uw benen te strekken en een wandeling te maken langs de lagune. Vergeet niet uw eigen camera! Deze plek is een hemel voor mensen die graag foto’s maken. Na al deze frisse lucht heeft u misschien trek gekregen en zal er een stop worden gemaakt of op de duinen of op het strand voor een lunch met oesters en sprankelende wijn.
Op de weg terug brengt u een bezoek aan een spectaculaire uitkijk punt boven op de duinen dat u een ongelofelijke uitzicht geeft over de Sandwich Harbour lagune. Vanaf hier neemt de route u door de duinen voor +/- 6km. Er wordt vaak gestopt als er iets wordt gespot zoals bijvoorbeeld waar een dier heeft gezocht naar eten of water. Er wordt ook gezorgd voor een beetje spanning, ze zorgen er namelijk voor dat u met de voertuig van de brullende duinen afrijdt wat een unieke ervaring is. De gehele toer wordt gedaan in een 4×4 voertuig met volledig gekwalificeerde bestuurders met veel ervaring.