Bezoek Himba Stam

Bezoek Himba Stam
Bezoek Himba Stam

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek te brengen aan een Himba Village tijdens uw reis door Namibië, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Gegidste toer en bezoek aan een Himba dorp

De Himba excursie duurt ongeveer tussen de 2 en 4 uur en gaat iedere keer naar een andere traditionele Himba dorp. Dit zorgt er voor dat de toerisme impact klein blijkt en zorgt er ook voor dat de ervaring echt blijft van hun cultuur en tradities. De gids is tegelijkertijd ook de vertaler tijdens deze bezoekjes. De Himba bestaat uit ongeveer 20,000 tot 50,000 mensen en ze leven in het noordelijke gebied van Namibië, het Kunene gebied. Het zijn nomadische mensen van de zelfde afkomst als de Herero en ze spreken ook de zelfde taal. 

Het dagelijks leven
De Himba volk zijn herders die veelal geiten en koeien houden. De verantwoordelijkheid van het melken van de koeien en op de kinderen passen ligt bij de vrouwen. Vrouwen zorgen ook voor de kinderen van andere vrouwen. De zware taken zoals water dragen en het bouwen van een huis wordt meestal ook door de vrouwen gedaan. De mannen zijn meer bezig met politieke situaties. 

Bezoek Himba Stam
Bezoek Himba Stam

De Himba draagt niet veel kleding maar de vrouwen zijn beroemd omdat ze hun huid rood maken met een mix van vet, oker en kruiden om zo hun huid te beschermen. De mix geeft hun huid een bruin/rode tint en ook symboliseert het de rijkheid van de aarde en de roodheid van bloed dat voor leven staat. De kleur staat voor schoonheid in deze stam. Vrouwen vlechten hun haar en doen hier een vettige mix overheen.

Moderne kleding is schaars maar wordt over het algemeen gedragen door mannen als het beschikbaar is. Zowel man als vrouw liep topless met een rok van dieren huid in verschillende kleuren. De volwassen vrouwen dragen altijd kralen om hun enkels om ze te beschermen van slagen beten. Jongens en meisjes worden meestal besneden voor hun pubertijd. Dit zorgt er voor dat ze mogen trouwen. Huwelijken worden geregeld zodra het meisje is geboren en vinden meestal plaats tussen de leeftijden van 14 en 17.