Wieg van de Mensheid

Wieg van de Mensheid
Wieg van de Mensheid

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving deze excursie in uw reis wilt opnemen, vraag gerust een persoonlijk gratis reisadvies en prijsopgave voor een op maat gemaakte reis aan. Als erkend reisbureau en specialist voor Zuidelijk Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken!  Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Uw gids brengt u naar de Wieg van de Mensheid, een UNESCO werelderfgoed locatie die zijn benoeming te danken heeft aan de enorme hoeveelheid bijzondere fossielen die hier gevonden worden. U leert hier meer over onze voorouders, andere mensachtige en de omgeving waarin zij miljoenen jaren geleden leefden. Het gebied is rijk aan dolomietrotsen, een poreus gesteente dat enigszins in water oplost. Deze eigenschap heeft twee belangrijke gevolgen: het ontstaan van grotten en fossielen. Maropeng, het nieuwe bezoekerscentrum van de Wieg van de Mensheid, beslaat 2500 m2. Hierin zijn diverse uitstallingen te zien waaronder een ondergrondse boottocht, die vooral erg leuk is voor kinderen. Zie fossielen, ontdek hoe de mens is ontstaan. Zie ook stenen gereedschap van ca 1 miljoen jaar geleden en nog veel meer!

Wieg van de Mensheid
Wieg van de Mensheid

Maropeng heeft diverse interactief-visueel aanstekelijke uitstallingen waarbij het belang van de Wieg als ons voorouders’ tuiste onderstreept wordt. Het spannende boottocht gaat terug tot 3 miljard jaar geleden, het punt waarbij leven op aarde ontstond en voert u via een 150 meter “virtuele grot” door de geschiedenis van leven op aarde. U bezoekt ook de Sterkfontein grotten, wereldberoemde vindplaats van de meest bijzondere fossielen. Ook kunt u hier eventueel lunchen in het keurige restaurant en het zeer complete museum met zijn wetenschappelijke exhibitie bezoeken. Deze uitstalling geeft onder meer een reconstructie weer van een grot waar mijnbouw heeft plaatsgevonden tegenover een natuurlijke ongeschonden grot, uitleg over het ontstaan van grotten, geologie, vroege levensvormen, vroege zoogdieren en hominide resten. Het onderschrijft het belang van vondsten als “Mrs Ples”, het “Taung-kind” en Little Foot” en verschaft informatie over fossilisatie, paleobotanica en landschappen uit het verleden. Zorg dat u goed, comfortabele schoeisel draagt wanneer u de grotten ingaat. Laat uw bagage /handtas in de auto achter. Het is soms krap en daarom voor mensen die claustrofobisch zijn geen aanrader. Het is ook wegens vele trappen die op en af gegaan worden niet aan te raden voor astma patiënten en mensen die kortademig zijn.