Walvis spotten

Walvis spotten
Walvis spotten

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om walvis spotten in de door u bij ons geboekte reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk advies! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Een offerte aanvragen voor een geheel op maat gemaakte reis? Prijsopgave maatwerk reis inclusief huurauto en alle accommodaties

Een ieder die ooit de kans heeft gehad om een walvis van dichtbij te zien zal u vertellen dan het één van de mooiste momenten zijn. Zo geïnteresseerd door hun zijn ze ook van ons. Ze zijn langer en wijder dan de boot waar op u vaart en weegt ongeveer 40 ton. Deze zware reuzen kunnen zichzelf uit de water lanceren zonder moeite en soms steken ze hun 5 meter grote staart uit het water.

Elke tour begint met een kleine introductie en daarbij vertellen ze ook waar u op moet letten en waar u naar toe gaat. Iedereen krijgt een comfortabele zwemvest want veiligheid staat voorop.

Alle cruises vertrekt van Kleinbaai dichtbij Gansbaai. Dyer eiland is ongeveer 8 kilometer vanaf de kust en is een beschermd gebied. Hier blijven dan ook vele vogel soorten waaronder de Afrikaanse Penquin. Tegenover Dyer eiland is Geyser Rock wat de thuis basis is van +/- 60.000 Kaapse zeehonden en ze verblijven hier het gehele jaar. Het kanaal tussen deze twee eilanden is wereld bekend en wordt ook wel genoemd Shark Alley. U gaat met deze toer door deze alley en is het mogelijk dat u wellicht een grote witte haai ziet. Er zal worden gezocht naar Bryde’s walvissen, Humpback walvissen, Southern giant walvissen, Kaapse gent en dolfijnen.

Deze toeren zijn zowel leuk als leerzaam en elke toer wordt geleid door een ervaren zee gids die al hun kennis met u zal delen. Wat ook belangrijk voor ze is, is het natuur behoud en daarom is verantwoordelijke toerisme voor hun erg belangrijk.

Walvis spotten kan tussen juli en november en dit is één van de weinige plekken op de wereld waar met een machtige walvis en witte haai op één trip kan zien.

U wordt opgewacht bij de Great White House in Kleinbaai voor uw trip. Er zijn hier badkamer faciliteiten alsmede een restaurant en een souvenir shop.

Walvis spotten vanaf de boot.
Souther right walvissen wordt gegarandeerd van juli tot november.
Zie walvissen, zee honden, penquin en vele andere zee vogels.
Mogelijkheid om een witte haai of dolfijnen te spotten.

De kust van Zuid-Afrika is opgesplitst in secties voor het bekijken van walvissen, per sectie 1 bedrijf. Het bedrijf mag een walvis op 50 meter naderen. De schippers houden dan ook een afstand van 50 meter maar het komt vaak voor dat de walvissen erg nieuwsgierig zijn en naar de boot toe komen zwemmen. Dit is wel toegestaan als ze uit hun eigen naar de boot toe komen. De schippers jagen nooit achter de walvissen aan.

Na het bekijken van deze walvissen gaat u terug richting Dyer eiland. Gedurende deze trip kunt u Humpback walvissen tegenkomen aangezien deze van diepere wateren houden. Ook kunt hier vele zee vogels zien. Ook proberen ze er voor te zorgen dat ze een stop maken bij 1 van de White Shark Diving boten en over het algemeen ziet u dan ook 1 van deze dieren daar rond zwemmen.

Walvissen toer duren ongeveer 2 en half uur en ze varen uit tussen juli en december afhangende van het weer.

Wat moet u weten.

Breng altijd warme kleding mee aangezien het op zee nogal fris kan zijn. Waterdichte/winddichte kledij is beschikbaar op de boot. Zwemvesten worden altijd uitgedeeld. Gebruik altijd zonnebrand. Vergeet niet op anti zee ziek pilletjes te nemen voor dat u op de boot gaat als u snel ziek wordt. Verrekijkers zijn beschikbaar op de boot.