Pretoria Stadstoer

Pretoria Stadstoer
Pretoria Stadstoer

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving deze excursie in de door u bij ons geboekte reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk advies! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Een offerte aanvragen voor een geheel op maat gemaakte reis? Prijsopgave maatwerk reis inclusief huurauto en alle accommodaties

Bezoek het hoofdstad van Zuid-Afrika met o.a. de Uniegebouwen, Kruger Huis en Voortrekker monument.

Pretoria is de academische, wetenschappelijk technische hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is bekend om de hoog aangeschreven technologie-en onderzoekscentra, de beste op het continent. Jacaranda bomen gooien hun paarse deken over de stad in de lente (september-oktober) vandaar de naam Jacaranda stad. Daarbij heeft het een scala aan winkelcentra, musea, kunstgalerijen en restaurants. Ook heeft het meer dan 100 prachtige parken en natuurreservaten, waardoor Pretoria een beetje “Haags” aanvoelt. Maak daarom een dagtoer door Pretoria, de regeringszetel.

Hoogtepunten van een Pretoria Dagexcursie:

• Pretoria (Jacaranda Stad)
• Het historische Voortrekker monument
• Kerkplein met het kantoor van President Paul Kruger in de raadzaal
• Paul Kruger huis-museum

Pretoria Stadstoer
Pretoria Stadstoer

Het Krugerhuis  geeft een goed tijdsbeeld van het Zuid-Afrika van ca. 1900, waarbij de mens Paul Kruger in zijn tijd en omgeving op een geslaagde wijze neergezet is. Het huis is ingericht op de wijze dat President Paul Kruger en zijn vrouw Gezina en hun gezin daar woonden ten tijde van Paul Kruger’s presidentschap van de Zuid-Afrikaanse Republiek (Transvaal). Bezoekers krijgen het gevoel dat de familie elk moment kan binnenkomen! Hiervoor zijn onlangs diverse veranderingen aan het interieur gemaakt, om zo een nog nauwkeuriger historisch beeld te herscheppen.

Het imposante Voortrekker Monument is een unieke herinnering aan de avonturen en ontberingen van de “Nederlandstalige settelaars” die vanaf ca. 1838 het binnenland introkken vanaf de Kaapkolonie op zoek naar vrijheid en onafhankelijkheid. Deze uitgebeelde trek, gezet in een bijzondere architectuur en een bijna gewijde atmosfeer, laat bij bezoekers een blijvende indruk achter.

Het kantoor van president Kruger is in het parlementsgebouw van de destijds Transvaalse republiek gevestigd, de Raadsaal op het Kerkplein. Hier vindt u zijn werkkamer met alles er op en er aan: zijn hoed, de kaart van zijn land, de stukken die tijdens de kabinetsvergadering besproken worden, de staatscouranten, de werkkamer van zijn secretaris, etc. etc.

In de Uniegebouwen zetelde de regering. Ontworpen door Sir Herbert Baker het begin van de 20ste eeuw; worden ze vandaag steeds gezien als een van ‘s lands architectonische meesterwerken. De gebouwen waren ook het decor voor de inwijding van Nelson Mandela als eerste democratisch gekozen president van het land op 10 mei 1994. De prachtige tuinen die het gebouw omringen zijn zeer gewild als setting voor trouwreportages.